Verkoop OnePlus 3 hervat in Europa

OnePlus 3

Op zoek naar een betaalbare smartphone met high-end specificaties? Dan heb je tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Eén alternatief is de OnePlus 3. Omdat de Europese voorraad op dreigde te raken, stelde OnePlus een tijdelijke verkoopstop in. Deze eindigde afgelopen nacht, wat betekent dat je het laatste vlaggenschip van OnePlus wederom kunt bestellen.

Vlak na de lancering half juni kreeg OnePlus behoorlijk wat kritiek te verduren. Zo maakte het toestel aanvankelijk geen gebruik van de maximale capaciteit van het werkgeheugen, viel de kleurweergave tegen en faalde de GPS meer dan eens. Daarop heeft OnePlus diverse updates gebracht die deze bugs alsmede tal van andere kleine schoonheidsfoutjes verhielpen.

Verkoopstop

De flagship killer is net als zijn voorgangers een schot in de roos. De verkoop ging zo hard dat Carl Pei, medeoprichter en CEO van OnePlus, zich genoodzaakt om hier in Europa de verkoop van hun vlaggenschip tijdelijk aan banden te leggen. Het bedrijf zou deze periode gebruiken om zijn voorraad in Europa en Hong Kong weer op peil te brengen.

De verkoopstop begon op 9 augustus en eindigde afgelopen nacht. Hij gold voor de volgende landen: België, Bulgarije, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Hong Kong, Italië, Ierland, Kroatië, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje en Tsjechië.

De OnePlus 3 is te koop via de webshop van OnePlus en heeft een adviesprijs van 399 euro.

OnePlus 3

Specificaties OnePlus 3

De OnePlus 3 is in een aluminium jasje gestoken. Zijn voorgangers hadden backpanel dat was gemaakt van sandstone of keramiek (OnePlus X). Aanvankelijk was de telefoon alleen verkrijgbaar in de kleur zilver/metallic, maar sinds enige tijd kun je hem ook in de Soft Gold bestellen. De keerzijde voor deze exclusieve kleur is dat de levertijd tot enkele weken langer kan duren, iets waar door veel liefhebbers op het forum van OnePlus veel geklaagd wordt.

De OnePlus 3 heeft een prachtig en kleurrijk 5.5 inch AMOLED-display met Full HD-resolutie. Hij wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor die geklokt is op 2.2Ghz. Samen met de Adreno 530 GPU neemt deze chipset de rekenkracht voor zijn rekening. Verder krijg je van de Chinese smartphone 6GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Daarmee zul je het moeten doen: in tegenstelling tot veel andere Android-smartphones tegenwoordig kun je de opslagcapaciteit niet uitbreiden met een microSD-kaart. Wel biedt hij ondersteuning aan twee nano-simkaarten.

De primaire camera heeft een resolutie van 16 megapixels en is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische en elektronische beeldstabilisatie (OIS en EIS) en LED-flitser. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera. Wat betreft connectiviteit: naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.2 (LE) beschikt de OnePlus 3 over GPS, NFC, 4G-connectiviteit, vingerafdrukscanner en USB Type-C aansluiting.

De 3000 mAh batterij ondersteunt Dash Charge. Daarmee is de OnePlus 3 na een half uur voldoende opgeladen om een hele dag mee door te komen. Aan de zijkant vinden we, net als bij de OnePlus 2, de Alert Slider, Hiermee selecteer je met een simpele schuif het geluidsprofiel. Verder is het toestel 7,35 millimeter dik en draait hij op OxygenOS, een custom-ROM die gebaseerd is op Android 6.0 (Marshmallow).

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones