huawei honor 4x
22 juli 2015 door in Huawei.

Er zijn flink wat Huawei-smartphones verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar. De teller staat op 48 miljoen, 39 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet komt neer op 26 miljard euro, een stijging van 30 procent.

Flinke stijging

Vorig jaar verkocht Huawei 138 miljoen apparaten, waaronder 75 miljoen smartphones. Eerder had Huawei als doel om 20 procent omzet te maken voor heel 2015. Nu ligt dat aantal dus al op 30 procent, in het eerste halfjaar.

Vooral op haar thuismarkt in China scoorde Huawei omzet. Daar werd namelijk de afzet van smartphones verdubbeld. Ook in Europa, Afrika en het Midden-Oosten werden veel Huawei-smartphones verkocht.

Grote verkoop van smartphones

De grootste stijging van omzet vond plaats in de mobiele divisie van de Chinese fabrikant. De omzet binnen de mobiele tak steeg namelijk met 87 procent naar 6,6 miljard euro. Opmerkelijk is dat de prijzen van Huawei-smartphones gemiddeld stijgen. Daardoor stijgt de omzet sneller dan het aantal verkochte telefoons.

Slechts een derde van Huawei’s omzet is afkomstig vanuit consumenten. Zo heeft het bedrijf ook nog een zakelijke afdeling en wordt er op de derde divisie veel netwerkapparatuur aan providers geleverd om mobiel internet aan kunnen bieden. Meng Wanzhou, financieel directeur van Huawei: “Huawei heeft stabiele en gezonde groei op alledrie de bedrijfstakken geboekt.”

De fabrikant maakt de cijfers afgelopen maandag bekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones