Verlaging telefoontarieven minder snel dan beloofd

TarievenEerder hebben we gesproken over de verlaging van telefoontarieven gedurende de komende jaren. Door onder andere onvoldoende onderbouwing van deze verlaging worden de kosten minder snel omlaag gebracht dan eerder was besproken. De verlaging komt er wel, maar in langzamere stappen.

De kosten die providers elkaar onderling berekenen hoeft minder snel omlaag gebracht te worden dan was besproken. Dit is afgesproken nadat providers KPN, T-Mobile en Vodafone bezwaar over de plannen hebben ingediend.

Bezwaar van providers KPN, T-Mobile en Vodafone

Waar gaan de kosten nu precies over? Als iemand met bijvoorbeeld het netwerk KPN belt naar iemand die een abonnement heeft afgesloten bij Vodafone vraagt de provider van de persoon die wordt gebeld een vergoeding voor het gebruik van zijn netwerk. Deze kosten noemen we het afgiftetarief. Deze kosten zijn in Nederland vele malen hoger dan in de rest van Europa. Doordat de afgiftevergoeding zo hoog is zijn onze belkosten over het algemeen ook stukken hoger dan die van andere landen.

Verstoring van de Europese markt

Doordat wij meer moeten betalen voor dezelfde belminuut als bijvoorbeeld in Frankrijk of Duitsland ontstaat er verstoring van de Europese interne markt. Helaas is dit verhaal volgens de rechter onvoldoende onderbouwd waardoor de afgesproken tariefverlaging minder snel hoeft te gaan dan eerder was afgesproken.

De kosten die wij meer maken dan in de rest van Europa worden jaarlijks verlaagd tot we met ieder land op een gelijk niveau zitten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones