Vermoedelijk eerste benchmark Galaxy S9+ opgedoken

Vermoedelijk eerste benchmark Galaxy S9+ opgedoken

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus komen er aan. En dit keer hoeven we niet te wachten tot maart volgend jaar. Een aantal weken geleden vertelde we al dat de massaproductie van Samsung’s nieuwe vlaggenschip vervroegd gaat beginnen. Vandaag hebben we een eerste benchmark ontdekt. Volgens de benchmark gaat het om typenummer SM-G965F, ook wel bekend als Galaxy S9+.

Als we kijken naar de multi-core score is deze opvallend laag. Aan de hand daarvan zou het natuurlijk ook gewoon om een vervalsing van een benchmark kunnen gaan. Toch zien we een aantal redenen om aan te nemen dat het hier toch om een echte benchmark moet gaan.

Benchmark van een pilot productie

Eerdere geruchten melden dat de pilotproductie van de nieuwe S9 en S9+ in oktober is begonnen. Het is aan te nemen dat deze benchmark dan ook een model uit deze productie bevat en daardoor mogelijk nog niet de optimale score heeft behaald.

SM-G965F en Universal 9810 chipset

De benchmark bevat twee verschillende aspecten die nog maar zeer recentelijk bekend zijn gemaakt. De eerste hint gaat om de naam. SM-G965F. Een tweede hint die gegeven wordt is de nieuwe Exynos 9810 chipset die vermeld staat.

Nog maar een paar dagen geleden heeft Samsung de nieuwe Exynos 9 Series 9810  aangekondigd. De opvolger van de Exynos 8895. De nieuwe chipset zal volgens Samsung gebruikt worden voor de Samsung Galaxy S9(+) en de Note 9.

Slechts 4GB RAM in plaats van 6GB

Geruchten over de S9 beweren dat de smartphone een 6 GB RAM geheugen zal moeten krijgen. In de benchmark zien we echter slechts 4 GB RAM geheugen. Het kan heel goed voorkomen dat Samsung twee varianten op de markt brengt. Of mogelijk laten ze de 6 GB variant alsnog varen.

En een laatste specificatie dat we uit de benchmark kunnen opmaken is het besturingssysteem. Vanzelfsprekend heeft Samsung gekozen voor versie 8, Oreo.

Wanneer wordt de S9 verwacht?

De Samsung Galaxy S8 liet dit jaar iets langer op zich wachten. Hoogstwaarschijnlijk wil Samsung dat ditmaal goed maken en de S9 eerder uitbrengen dan we van ze gewend zijn. Mogelijk gebeurt dit zelfs voor het MWC in 2018 in plaats van tijdens of er na. De verwachting is dat de nieuwe generatie van de Galaxy S in december volop wordt geproduceerd en begin 2018 wordt uitgebracht.

Op de hoogte blijven van alle Samsung Galaxy S9 nieuws?

De komende maanden zullen we regelmatig nieuwsberichten publiceren over de komst van Samsung’s nieuwste vlaggenschip. We verwachten dat we nog veel meer interessante benchmarks, specificaties en foto’s zullen ontdekken. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over deze nieuwe smartphones? Houdt onze website dan goed in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones