Vermoedelijke Moto G6 Play laat zich zien

Vermoedelijke Moto G6 Play laat zich zien

Sinds vandaag weten we hoe de Motorola Moto G6 Play eruitziet. Meest opvallende kenmerk is het rand-tot-rand beeldscherm. Hierdoor is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuisd. Qua adviesprijs en verschijningsdatum tasten we momenteel nog in het duister. Vermoedelijk maakt Motorola meer bekend op de MWC-beurs, die volgende maand van start gaat.

Begin dit jaar lekte de volledige Motorola line-up voor dit jaar uit. We zagen onder meer de Moto G6-serie, Moto Z3-duo en Moto X5 de revue passeren. Vandaag krijgen we een beter beeld van de Moto G6 Play, het vermoedelijke instapmodel van de G6-serie. Hij duikt namelijk op in een zogenoemde render. Renders zijn computeranimaties, die door fabrikanten gebruikt worden om het ontwerp van een telefoon te tonen. Handig, want zo weten we precies hoe een telefoon eruitziet. Bron van de render is Onleaks: een website die regelmatig de nieuwsrubrieken haalt door voortijdig op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen binnen de industrie.

Zeg maar gedag tegen forse schermranden

Het eerste dat opvalt na het kijken van bovenstaande video is het gigantische schermoppervlak van de Moto G6 Play. Motorola zet definitief in op de rand-tot-rand beeldscherm trend die afgelopen jaar volledig is doorgebroken. Schermranden zijn tot een minimum beperkt: enkel aan de boven- en onderzijde zijn zogenoemde bezels te zien. Tweede opvallend feit is de vingerafdrukscanner. Het lijkt erop dat deze naar de achterkant is verhuisd, waarbij hij is geïntegreerd in het kenmerkende Moto-logo. Onder het scherm is enkel de merknaam van de fabrikant te zien. Verder lijkt het erop dat Motorola vasthoudt aan haar standaardontwerp. Het scherm heeft een enigszins ovalen vorm, waarbij de achterkant licht gebold is. De camera lijkt enigszins uit te steken.

Vermoedelijke Moto G6 Play specificaties

Deze keuze gaat niet bij iedereen goed vallen. Een uitstekende camera loopt immers meer risico op het oplopen van krassen. De behuizing van de Moto G6 Play lijkt van metaal te zijn. Dankzij eerdere berichten weten we het een en ander van de specificaties. Hij heeft een 5.7″ beeldscherm met HD-resolutie, en dus een 18:9 beeldverhouding. Onder de motorkap wordt de instapper aangedreven door een Snapdragon 430. Deze Qualcomm-processor krijgt hulp van 2 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag. Daarbij komt er een uitgebreidere variant op de markt. Deze versie heeft respectievelijk 3 GB RAM-geheugen en 32 GB interne opslag. De accucapaciteit is bij beiden gelijk: 4000 mAh. Hiermee zou je het met gemak meerdere dagen op één acculading moeten volhouden.

We vermoeden dat Motorola komende Mobile World Congress (MWC) meer bekendmaakt over de Moto G6 Play. Vermoedelijk horen we dan ook wanneer hij uitkomt, en tegen welk prijskaartje.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones