Vermoedelijke Nokia 3 2018 met Android One en nieuw ontwerp

Vermoedelijke Nokia 3 2018 met Android One en nieuw ontwerp

Op 29 maart houdt HMD Global een lanceringsevenement in Rusland. Daar zal de Finse smartphone fabrikant waarschijnlijk drie nieuwe budget toestellen lanceren waaronder de nieuwe Nokia 3 2018.

Vorig jaar verscheen het Nokia merk vanuit het niets met een aantrekkelijke Android aanbod. In 2018 gaat HMD Global, de eigenaar van de Nokia merknaam zelfs een stap verder. Tijdens het Mobile World Congress 2018 zagen we namelijk de opvolger van de Nokia 6. Deze maand volgen ook de opvolgers voor de Nokia 2, 3 en 5. Deze week lekte de eerste beelden van het aankomende budget toestel. De gelekte foto’s zijn van de behuizing van de Nokia 3 (2018). De beelden van de vermeende smartphone onthullen een nieuw ontwerp met nadruk op de Android One samenwerking tussen Google en Nokia.

Nokia 3 2018

Nokia 3 2018

De bovenstaande gelekte afbeelding laat een mysterieuze Nokia telefoon zien met een harde kunststof achterkant. Het ontwerp van de Nokia behuizing lijkt veel op voorgaande modellen zoals de Nokia 6 2018. Aangezien de Nokia 3 afgelopen jaar het meest rechthoekige ontwerp meent de bron dat we hier de achterkant zien van de aankomende Nokia 3 2018.

De afbeelding laakt duidelijk enkele wijzigingen zien ten opzichte van de oude Nokia 3. Zo hint de flinke ovale cameraheuvel van de nieuwe telefoon naar een simpele dual camera opstelling. Een flinke verbetering ten opzichte van de 8 megapixel hoofdcamera van de budget Nokia 3. De extra uitsparing geeft aan dat deze smartphone een vingerafdrukscanner kan krijgen en ook daarmee wordt de voordelige telefoon luxer dan zijn voorganger. Het besturingssysteem van de nieuwe Nokia 3 2018 lijkt Android One te zijn.

Er is nog weinig duidelijk over de specificaties van het aankomende budget toestel. De Nokia 3 was uitgerust met 5 inch beeldscherm, een zuinige MediaTek processor met 2GB RAM en bescheiden camera’s.

Nieuwe Nokia smartphones

Tegen het einde van deze maand verwachten we dat HMD Global een aantal nieuwe Nokia smartphones presteert in Rusland. Men vermoed dat de onderneming de Nokia 2 (2018), Nokia 3 (2018) en ook Nokia 5 (2018) presenteert. Deze week presenteerde de onderneming al een nieuwe edge-to-edge toestel notch, de Nokia X6. Vermoedelijk volgt de Finse onderneming met meer notch smartphones. Er zijn namelijk al geruchten over een Nokia X7 en Nokia X5 smartphone.

Nokia X6 HMD Global

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding