Verpakking Galaxy S9 verklapt voortijdig specificaties

Verpakking Galaxy S9 verklapt voortijdig specificaties

Over een paar weken is het dan zo ver. Dan onthult Samsung haar nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S9. Een groot deel van de specificaties ligt echter al op straat. En dat is allemaal te danken aan een gelekte foto van de doos waarin het toestel wordt verpakt. Met name over de camera komen we een aantal interessante dingen te weten.

Al maanden wordt er over de Samsung Galaxy S9 gesproken. Het is het eerste vlaggenschip van het jaar dat we van de Koreanen kunnen verwachten. Niet het eerste toestel: eerder deze maand verscheen namelijk al de Samsung Galaxy A8. En iedereen heeft hoge verwachtingen van het aanstaande vlaggenschip. Dat heeft alles te maken met het succes en de populariteit van zijn voorganger, de Samsung Galaxy S8. Hij werd immers niet voor niets -tot meerdere malen toe- uitgeroepen tot de ‘smartphone van het jaar’.

Er is de afgelopen maanden dan ook al veel gezegd en geschreven over de Samsung Galaxy S9. Vandaag is dat niet anders. Er is namelijk een foto opgedoken van de verpakking waarin het paradepaardje straks wordt verkocht. De foto is verspreid via het Amerikaanse forum Reddit. Hoewel het onduidelijk wie of wat de bron is, ziet het er allemaal legitiem uit. Dat betekent dat we een goed beeld krijgen wat we straks van het toestel kunnen verwachten.

Samsung Galaxy S9 doosMeer van hetzelfde

We werken de details van boven naar beneden af. Om te beginnen zien we twee verschillende maten voor het beeldscherm: 5,6 inch en 5,8 inch. Alleen de laatste maat is interessant: deze geeft namelijk aan wat de dwarsdoorsnee van het scherm is als we de volledige rechthoek als uitgangspunt nemen, en niet de afgeronde hoeken. De resolutie bedraagt Quad HD+, oftewel 2960 bij 1440 pixels. Vermoedelijk heeft het vlaggenschip wederom een variabele resolutie. Dat houdt in dat de deze zelf kunt instellen om de hoeveelheid energie die het scherm gebruikt -en daarmee de beeldkwaliteit- naar beneden te schroeven. Uit dit alles kunnen we opmaken dat Samsung geen aanpassingen heeft gedaan aan de vormgeving.

De stereo speakers zijn zoals vermoed afkomstig van AKG. Dat merk maakt onderdeel uit van Harman, een bedrijf dat gespecialiseerd is in audio-apparatuur en begin 2017 door Samsung werd ingelijfd voor 7,5 miljard euro. Ook de oordopjes die je bij het vlaggenschip krijgt zijn van dezelfde fabrikant. De Galaxy S9 is wederom IP68 gecertificeerd, oftewel stof- en waterdicht tot een diepte van anderhalve meter.

De opslagcapaciteit bedraagt 64 GB. Deze wordt aangevuld met 4 GB werkgeheugen. Welke processor we onder de motorkap te zien krijgen is afhankelijk van de markt waar we het over hebben. In de VS krijgt de Galaxy S9 de Qualcomm Snapdragon 845, zo bevestigde de chipfabrikant al eerder. Hier in Europa krijgen we waarschijnlijk de Exynos 9810, de nieuwste chipset van Samsung. Hoeveel de accucapaciteit bedraagt komen we niet te weten, wel dat we het vlaggenschip draadloos kunnen opladen. Daar moet je echter wel afzonderlijk een speciale oplader voor aanschaffen.

 Over de camera

Ook over de camera komen we veel te weten. Zoals al eerder werd gesuggereerd krijgt de Samsung Galaxy S9 een enkele 12 megapixelcamera. Het heeft wederom dezelfde Dual Pixel sensor als zijn voorgangers. ‘Super Speed’ betekent waarschijnlijk dat Samsung de autofocus heeft verbeterd, waardoor het toestel nog sneller scherpstelt. Misschien lees je snel over de term f1.5 / f2.4, maar deze is wel degelijk interessant. Het betekent dat de camera mogelijk een variabele lensopening heeft. Deze feature is overgenomen van de W2018, een zogeheten clap-phone die alleen in China is uitgebracht.

De letters OIS staan voor Optical Image Stabilization, oftewel optische beeldstabilisatie. Dat betekent dat beelden er minder schokkerig uitzien als je video’s opneemt, omdat de camera jouw bewegingen tot op zekere hoogte compenseert. Super Slow-mo betekent dat we slow-motion video’s kunnen opnemen met een hoge framerate. Sony introduceerde afgelopen jaar haar gloednieuwe Motion Eye camerasysteem in de Sony Xperia XZ Premium. Daarmee schiet je korte video’s met een frameratesnelheid van 960 beelden per seconde. Wellicht heeft Samsung iets vergelijkbaars voor ons in het verschiet. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. Er wordt niets gezegd over een portretmodus, maar mogelijk is deze wel aanwezig bij de voorste camera. Wel lezen we dat hij uitgerust is met een irisscanner.

Beschikbaarheid

Nog even en we mogen de Samsung Galaxy S9 verwelkomen. Eerder deze week bevestigde de topman van Samsung Mobile, Dong-jin Koh, dat het toestel op het Mobile World Congress (MWC) wordt gepresenteerd. Deze smartphonebeurs is eind februari en begin maart in de Spaanse wereldstad Barcelona. Telefoonabonnement.nl zal uiteraard uitgebreid verslag doen van de beurs.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones