Verschillende thema’s mogelijk in TouchWiz bij Android 5.0

Samsung Galaxy A3Samsung zou het mogelijk maken om in Android 5.0 Lollipop in combinatie met de TouchWiz-interface eigen thema’s in te stellen. Dat blijkt uit foto’s van een Galaxy A5, die al op het nieuwe besturingssysteem draait.

Samsung brengt al jaren smartphones op de markt die zijn voorzien van een eigen softwarelaag, bovenop het besturingssysteem. Deze software, die de naam TouchWiz draagt, geeft een toestel een eigen interface. Zo kunnen icoontjes andere kleuren krijgen, zien instellingenmenu’s er anders uit en kan het notificatiecentrum verschillen. Net als andere merken probeert Samsung hiermee een eigen look te geven aan hun toestellen.

TouchWiz

Tot nog toe was het nooit mogelijk om zelf verandering aan te brengen in dat thema. De TouchWiz werd geliefd en gehaat, maar er viel niets aan te veranderen. Daar lijkt nu dus verandering in te komen. Uitgelekte foto’s en screenshots zouden er op wijzen dat de optie voor meerdere thema’s in elk geval op de Galaxy A5 mogelijk zal worden. De screenshots die zijn opgedoken komen van een bèta-variant van een aankomende TouchWiz-versie, aldus een Iranese site.

TouchWiz thema's

Of naast de Galaxy A5 ook andere Galaxy’s over deze functie zullen gaan beschikken, is nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk of Samsung een zogenaamde SDK vrij zal geven, zodat developers zelf aan de slag kunnen met het creëren van thema’s.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones