Vervangende Samsung Galaxy Note 7 vat vlam

Samsung Galaxy Note 7 uitgebrand

Opnieuw problemen voor Samsung. Een nieuw exemplaar van de Samsung Galaxy Note 7, die de oude, potentieel brandgevaarlijke moest vervangen, heeft vlam gevat. Het voorval deed zich voor tijdens aan boord van een Amerikaans passagiersvliegtuig toen het nog aan de grond stond.

Het lijkt wel alsof Samsung van de regen in drup belandt. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft de afgelopen weken tientallen meldingen binnengekregen van toestellen die spontaan in vlammen opgingen. Zo staat het bedrijf in de VS in het beklaagdenbankje omdat een man tweede- en derdegraads brandwonden heef opgelopen nadat zijn Samsung Galaxy S7 Edge uit het niets was ontploft in zijn broekzak. Even later hoorden we het verhaal van een Samsung Galaxy Note 2 die tijdens de vlucht van een Indiase luchtvaartmaatschappij ineens begon te roken. En dan is er natuurlijk nog de Samsung Galaxy Note 7. Wereldwijd heeft Samsung al tientallen klachten ontvangen van toestellen die in brand vlogen.

Wat is er ook al weer aan de hand? Vlak na de lancering van het nieuwe vlaggenschip in tien verschillende landen, meldden zich tientallen eigenaren bij Samsung dat hun toestel spontaan was ontploft. Omdat consumentenveiligheid hoog in het vaandel staat bij de fabrikant, startte het onmiddellijk een onderzoek naar de voorvallen. Daaruit bleek dat een deel van de reeds verkochte Galaxy Note 7 toestellen een foutief ontworpen accu bevatte. Naar eigen zeggen betrof het minder dan 0,1% van de verkochte toestellen, maar om het zekere voor het onzekere te nemen zette Samsung begin september een wereldwijde terugroepactie op touw.

Toen de eerste kopers zich meldden en een vervangend exemplaar hadden ontvangen, kwamen de eerste klachten al weer binnen. Het vlaggenschip zou erg warm worden bij normaal gebruik en de batterij zou te snel leeglopen. Samsung deed deze gevallen aanvankelijk af als ‘incidentele gevallen’. Toen de aanklachten aanhielden besloot de smartphonemaker om opnieuw een onderzoek in te stellen. Of deze inmiddels is afgerond is niet bekend.

Ook vervangende exemplaren gevaarlijk

De vervangende exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 zijn door Samsung onderzocht en veilig bevonden. Deze bevatten een batterij van een andere fabrikant en zijn te herkennen aan het groene batterij-icoontje zodra je het toestel aan zet. Verder staat er een zwart, vierkant symbooltje op de achterkant van de verpakking.

Mogelijk zijn ook de vervangende exemplaren brandgevaarlijk. Zo is het verhaal van Brian Green momenteel wereldnieuws. Hij zat aan boord van een vliegtuig van Southwest Airlines die op weg was van Louisville naar Baltimore. Het toestel stond nog aan de grond toen zijn telefoon spontaan begon te roken. Daarop werd iedereen onmiddellijk uit het vliegtuig geëvacueerd en werd de vlucht geannuleerd.

De Amerikaanse techwebsite The Verge sprak met Green en hij bevestigt dat het om een vervangend exemplaar van de Galaxy Note 7 gaat. Hij zegt dat hij het toestel op 21 september bij zijn provider AT&T heeft gekocht. Dat het om een veilige uitvoering van het vlaggenschip gaat, is duidelijk te zien op de foto die hij naar The Verge opstuurde. Daarop zie je aan de achterkant duidelijk zichtbaar een zwart vierkantje, wat dus zou betekenen dat het toestel door Samsung is getest.

Samsung Galaxy Noe 7 verpakking vervangend exemplaar

Green vertelt tegenover de techsite dat hij zijn telefoon had uitgezet en in zijn broekzak had gedaan. Toen kwam er ineens rook uit het toestel en liet hij hem op de grond vallen. Nadat de rook was opgetrokken ging een collega van hem het vliegtuig in om zijn handbagage op te halen. Deze persoon zag volgens hem dat de Galaxy Note 7 vlam had gevat en een gat in de vloer had gebrand.

Tot slot laat Green weten dat zijn mobiele telefoon nog voor zo’n 80% vol was en hij hem alleen draadloos had opgeladen. De plaatselijke brandweer heeft het uitgebrande toestel in beslag genomen. Inmiddels heeft hij zijn smartphone vervangen door een nieuw toestel: de iPhone 7.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones