Verwacht: Nieuwe Nokia Lumia met 6 inch touchscreen

nokiaWilde je vroeger nog dat je toestel zo klein mogelijk was? Hoe kleiner, hoe hipper. Tegenwoordig willen we als maar groter en groter. Dat je smartphone minder goed in je broek past maakt ons als consument weinig uit. Als het maar groot genoeg is voor apps en video’s. Nokia ziet de markt in grote smartphones als een uitdaging en komt volgens geruchten met een nieuwe Nokia Lumia met 6 inch touchscreen. Voor de duidelijkheid: één inch is 2,54 cm. 6 inch is dus een diagonaal van 15 cm.

Een uitgelekte foto op internet toont een Nokia Lumia phablet met een scherm van 6 inch. De geruchten over een smartphone van dit formaat gaan al langere tijd. Wat opvalt aan de foto is dat het toestel een splinterdunne rand heeft. De telefoon is hierdoor niet veel groter dan 6 inch. De geruchten gaan dat dit toestel op dit moment al klaar is en door Nokia wordt gefabriceerd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het toestel dit jaar nog verkocht. Aan het eind van dit jaar worden er ook updates verwacht voor Windows Phone 8. Hierdoor zal Windows Phone 8 ook volledige ondersteuning bieden aan quad core processoren en full hd touchscreen schermen.

Smartphones met minimaal 6 inch scherm

Naast de verwachte Nokia Lumia zijn er al een aantal toestellen die een scherm hebben van meer dan 6 inch. Zo heeft Samsung onlangs nog de Samsung Galaxy Mega uitgebracht en komt binnenkort de nieuwe Sony Xperia Z Ultra uit in Nederland.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones