Apple WWDC 2015
6 juni 2016 door in Apple.

Vanaf 13 juni  loopt San Francisco vol met software ontwikkelaars tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference 2016 (WWDC 2016).

Uitnodiging WWDC 2016Ieder jaar houdt Apple zijn Worldwide Developers Conference in het Moscone West-congrescentrum in San Francisco, Californië. De jaarlijkse conferentie beidt duizenden ontwikkelaars over de hele wereld de mogelijkheid om te spreken met Apple ontwikkelaar en waardevolle workshops en software sessies bij te wonen.

Het Worldwide Developers Conference

Traditioneel gezien begint Apple de eerste dag van elke conferentie met een kickoff keynote. Daarin kondigt het Amerikaanse bedrijf de grote lanceringen aan en zet hiermee de toon voor de WWDC week. De Keynote’s nemen vaak een kijkje op toekomstige producten, diensten en geven een indruk van nieuwe besturingssystemen. Het WWDC 2016 zal dit jaar voor de eerste keer gehouden worden in de Bill Graham Civic Auditorium. De nieuwe plek niet ver van het Moscone West is een grotere locatie en geeft Apple de mogelijkheid voor een nog grote presentaties. Voor de nieuwsgierige, het keynote evenement begint om 10:00 Pacific Time.

Bill Graham Auditorium

Verwachtingen WWDC 2016

Tijdens de conferentie verwachten we dat Apple de laatste versies van iOS en OS X zal onthullen. De ontwikkeling van zowel iOS-10 en OS X 10.12 is in volle gang. Verder verwacht men de nieuwste besturingssystemen voor zowel de Apple Watch als Apple TV, watchOS en tvOS. Meer nieuws over andere producten en lanceringen zullen in de aanloop naar het evenement bekend worden. Soms verrast Apple zijn bezoekers met een muzikale gast. Bezoekers van het WWDC zijn voornamelijk mannelijk en vooral geïnteresseerd in aankondigingen van de nieuwste software-updates.

Techinsider verwacht dat Apple de naam van Mac OS X zal wijzigen in Mac OS. Een reden hiervoor kan zijn dat OS X al sinds 2001 bestaat. Sindsdien volgde er een aantal updates waardoor de “X” na 15 jaar wel toe is aan vervanging. Er is waarschijnlijk ook groot nieuws voor de Mac eigenaren, Siri komt komt naar Mac. Wacht je in spanning op de nieuwe iPhone, dan is het WWDC helaas niets voor jou, we verwacht namelijk geen nieuwe iPhone. Apple houdt die aankondigingen strikt gescheiden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones