Wat verwachten we van het Google I/O 2016?

Wat verwachten we van het Google I/O 2016?

De tijd tikt langzaam weg naar het grote Google I/O 2016 evenement. Het megafestijn van het grote Google is een jaarlijkse conferentie waar de Tech reus zijn nieuwste hardware en software-innovaties zal onthullen. De conferentie begint met een twee uur durende opening die wordt gehost door Sundar Pichai, CEO van Google. We verwachten een range aan VR voor auto’s en games en natuurlijk Android.

Introductie Android N

Een van de grote nieuwtjes tijdens het I/O 2016 heeft het bedrijf vooraf zelf al aangekondigd; Android N. Het nieuwe besturingsysteem is al beschikbaar in een ‘developer preview’ en brengt weer allerlei slimme verbeteringen en nieuwe mogelijkheden als multi-window ondersteuning en Doze Mode 2,0. We weten de officiële naam nog niet, maar dat zal de heer Pichai ons volgende week zeker gaan vertellen. Heel misschien zien we zelfs een nieuwe toestel met Android N. Zal het van Huawei of HTC zijn?

Google’s Virtuele realiteit

Net als de rest van de industrie heeft ook Google virtual reality (VR) hoog op de agenda staan. Ook voor het Google I/O staat VR op de agenda met meerdere sessies. Eén sessie springt eruit genaamd ‘VR bij Google’. Tijdens deze sessie staat het hoofd PR van Google, Clay Bavor, stil bij alles wat het bedrijf op VR-gebied bereikt heeft en wat de toekomst zal gaan brengen.

Project ARA

Na de lancering van de LG G5 kunnen we natuurlijk niet wachten tot er nog een modulaire telefoon verschijnt. Google werkte al aan een modulaire smartphone, Project Ara. Helaas is dit project vorig jaar uitgesteld en vorig jaar ging het gerucht de ronde dat het toestel voor het eerst verschijnt in 2016. De release van Project Ara schijnt lastig te zijn en de ontwikkelaars liepen tegen veel problemen aan. Het Ara project was een idee van Motorola. Google hield het project voor zichzelf toen Lenovo Motorola kocht. Natuurlijk hopen we op ‘Project ARA’ nieuws, maar we vrezen voor het ergste. Hieronder een filmpje van wat ARA zou kunnen brengen.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones