Verzekeraar: Samsung Galaxy S8 meest kwetsbare toestel ooit

Verzekeraar: Samsung Galaxy S8 meest kwetsbare toestel ooit

Volgens een vandaag verschenen rapport van Amerikaanse verzekeraar SquareTrade, is de onlangs verschenen Samsung Galaxy S8 de meest kwetsbare telefoon ooit gemaakt. Alles over het rapport en diens bevindingen lees je in dit artikel.

Je kunt de Galaxy S8 beter niet laten vallen

SquareTrade is een Amerikaanse verzekeraar die zich bezig houdt met het aanbieden van verzekeringen voor onder meer smartphones. In een onlangs verschenen video zagen we al dat de Galaxy S8 vrij kwetsbaar is voor schade, en dit vandaag verschenen rapport onderstreept deze bevindingen. In het rapport worden onder meer uitspraken van telefoon reparateurs aangehaald. Deze reparateurs stellen dat de boosdoener van de fragiele S8 het alom geloofde Infinity Display is. De Samsung Galaxy S8 kenmerkt zich door zijn vrijwel randloze zijkanten, hetgeen Samsung Infinity Display noemt. Dit ziet er zeer gelikt uit en zorgt voor een adembenemende gebruikerservaring wanneer je bijvoorbeeld een video bekijkt. De resolutie is immers fenomenaal en je wordt bijna letterlijk het scherm ingezogen. Vallen en klappen incasseren, is echter niet aan dit randloze scherm besteedt.

Gorilla Glass 5

Het toestel wordt zowel aan de voor- als achterkant voorzien van Corning Gorilla Glass 5. Aan de randen van het toestel wordt het glas aan beide kanten samengehouden door een metalen, dunne rand. Wanneer het toestel dan valt, resulteert dit in barsten om en nabij deze metalen rand, vanwege de druk die hier op het glas ligt. Uiteraard zijn reparatiewinkels hier allesbehalve rouwig om. Voor hen betekend dit enkel meer klanten en dus meer omzet. Daarbovenop komt nog dat vervangende onderdelen relatief goedkoop zijn, indien je het vergelijkt met bijvoorbeeld de Galaxy S7. Zo kostte een vervangend display destijds rond de 280 inkoopprijs. Met de Galaxy S8 ligt dit bedrag op een veel minder hoge 190 euro.

Reparatie: prijzige aangelegenheid

Indien je toevallig de pech hebt dat je jouw splinternieuwe Samsung paradepaardje laat vallen, is het echter waarschijnlijk wel de moeite waard om het toestel te laten repareren. Momenteel bevat de Samsung Galaxy S8 een prijskaartje van 799 euro terwijl diens grotere broer 100 euro meer kost. Dit zijn geen malse bedragen, en je kunt dus maar beter zuinig aan doen. De prijzen voor reparatie van het display in Nederland lopen uiteen. Zo hebben wij bedragen gezien van 250 euro maar ook van 450 euro. Hierbij kan er een verschil zijn in kwaliteit van het gebruikte, vervangende display. Sommige reparatiewinkels hebben er immers een handje van om neppe onderdelen als zijnde originele componenten te verkopen. Wees dus op je hoede en laat je kordaat informeren.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones