Exclusief: Video Apple iPhone 7 Plus vs Galaxy Note 7

Exclusief: Video Apple iPhone 7 Plus vs Galaxy Note 7

Langzaam komt de lancering van de verwachte iPhone 2016 steeds dichterbij. Deze week werden we eerst verrast met een iPhone 6 SE verpakkingsdoos. Gelukkig volgt daarna een video die nog meer inzicht geeft in de nieuwe Apple iPhone 7 Plus. Het toestel wordt in een video vergeleken met de Samsung Galaxy Note 7.

Vanuit het Chinese Weibo worden we getrakteerd op een film van de iPhone 7 Plus versus de Galaxy Note 7. We zien hoe beide toestellen zich met elkaar verhouden en wat de gevolgen voor de dikte zijn van de lightning connector.

Apple iPhone 7 Plus versus Samsung Galaxy Note 7

In het filmpje zien we de twee toestellen. Het valt op de verwachte 5,5-inch iPhone even groot is als de 5,7-inch Note 7, hij lijkt zelfs iets smaller. Verder zie je duidelijk dat de iPhone 7 een stuk dunner is dan zijn directe concurrent. Het gemis van de 3,5 mm earjack heeft wel degelijk gevolgen voor de dikte van het toestel. Jammer dat hierdoor de camera heuvel wel behoorlijk naar buiten komt. Een van de opvallende features van de iPhone zijn de antennelijnen die over de behuizing lopen. In tegenstelling tot de iPhone 6s lopen ze over de bovenkant en onderkant. Verder lijkt het toestel wel op de iPhone 6s, behalve uiteraard de dubbele camera.

Er is veel gesproken over de smart connector, de drie stippen aan de achterkant onderop de iPhone 7 Plus. In deze film zien we ze wel, maar in eerdere foto’s en films ontbrak de smart connector. We zullen echter tot de lancering van de iPhone 2016 moeten wachten voor uitsluitsel.

iPhone 6 SE

Deze week werd er ook vuur op de geruchten van de iPhone 6 SE gegooid. Onze collega’s van GSMArena hebben niet alleen de verpakkingsdoos van een exemplaar op de kop weten te tikken. Ze hebben ook een benchmark score van een toestel op een A10 processor met de naam iPhone 6 SE. Helaas is deze score niet helemaal betrouwbaar. Een van de grote smartphone lekkers, Steve Hemmerstoffe, geeft namelijk aan dat de Benchmark test is bewerkt.

iPhone 6SE Benchmark iPhone 6 SE Box

Toch komt de iPhone 6 SE niet helemaal uit de lucht vallen. De iPhone SE is enkele maanden geleden gelanceerd en daarmee is er natuurlijk een kans dat Apple kiest om de tenaamstelling in 2016 gelijk te houden. De beweringen vanuit verschillende media dat Apple met de 2016 iPhone weinig vernieuwing brengt versterkt de geruchten. Er blijft een kans dat Apple daarom niet voor iPhone 7 kiest, maar de iPhone 6 SE lanceert. Wij houden het op de iPhone 7.

Waarschijnlijk zal 7 september de echte iPhone 2016 opstaan.

Verwachte specs Apple iPhone 7 Plus

We gaan er vanuit dat je de iPhone kan kopen drie opslagopties: 32 GB, 128 GB & 256 GB. Beide iPhones draaien op een A10 processor. De iPhone 7 heeft een 4,7-inch Full-HD beeldscherm en de iPhone 7 Plus verwachten we met een 5,5-inch 2K beeldscherm. De toestellen verschijnen in de traditionele Apple kleuren en waarschijnlijk ook een zwarte variant.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones