Video met Galaxy Note 7 mod GTA V weer online

Video met Galaxy Note 7 mod GTA V weer online

Begin oktober maakte de Samsung Galaxy Note 7 zijn grote debuut in een populaire videogame: Grand Theft Auto V of kortweg GRA V. Daarin werd het vlaggenschip als bom gebruikt om auto’s, voorbijgangers en politiewagens op te blazen. Samsung was hier niet over te spreken en liet de video offline halen. De maker van de video diende bezwaar in tegen de beslissing en met succes: hij is sinds dit weekend weer te bewonderen op Googles videoplatform.

De Samsung Galaxy Note 7 was maar een kort leven beschoren. Het vlaggenschip werd tot twee keer toe door de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent teruggeroepen, omdat hij brandgevaarlijk was. De eerste keer omdat een klein aantal toestellen een defecte batterij bevatte, waarom sommige exemplaren van de tweede batch in rook opgingen wordt nog altijd onderzocht. Dit was ook tevens het einde van het toptoestel: nadat opnieuw vele verhalen in de media opdoken over telefoons die in vlammen opgingen besloot Samsung om de stekker er definitief uit te trekken. De Galaxy Note 7 wordt door sommigen het beste toestel genoemd dat we nooit te zien zullen krijgen.

Galaxy Note 7 als sticky bomb

De Galaxy Note 7 zal weliswaar nooit bij ons of waar dan ook in de handel verschijnen, maar we kunnen vol weemoed altijd terugkijken naar het toestel. Het vlaggenschip is namelijk te bewonderen in GTA V, zij het als mod. Dat betekent dat je hem wel eerst moet installeren en niet standaard aanwezig is in de gameplay.

Een fanatieke gamer maakte een mod waarin de phablet van Samsung als sticky bomb of kleefbom te gebruiken was. Je ziet het toestel in beeld, gooit hem tegen een auto, neemt een afstandje en laat hem tot slot ontploffen. Een ludieke wijze om met de brandgevaarlijke mobiele telefoon van Samsung te spotten.

Samsung was echter niet te spreken over de video en diende een verzoek in om de video offline te halen op basis van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Deze Amerikaanse wet beoogt twee dingen: contenteigenaren middelen geven om hun auteursrechtelijk beschermde materiaal offline te laten halen als deze zonder permissie online is verschenen (takedown notice) en het strafbaar stellen van de technologieën waarmee digitale kopieerbeveiliging omzeild kan worden (zowel de productie als de verspreiding van deze technologie). Volgens Samsung werd het design van de Galaxy Note 7 ten onrechte en zonder toestemming gebruikt in een videogame en deze video moest zodoende van internet verwijderd worden.

De videomaker liet het hier niet bij zitten en ging in beroep tegen het besluit van YouTube om de video offline te halen. Zijn communicatie met YouTube is op zijn Imgur account terug te vinden. In het laatste bericht met de videodienst laat YouTube weten de video weer beschikbaar te maken voor iedereen, omdat Samsungs aanvraag niet voldoet aan de DMCA-eisen. Dat betekent dus dat we opnieuw kunnen genieten van de onderstaande video.

Obama

Ook president Barack Obama maakte onlangs een geintje ten koste van Samsung. In zijn speech over betaalbare zorg in de VS maakte hij een analogie met de Galaxy Note 7. Hij noemde het vlaggenschip overigens niet bij naam, maar het lag er wel heel dik bovenop dat hij dit toestel bedoelde. Hij stelt dat als er een smartphone op de markt wordt gebracht die enkele bugs lijkt te bevatten, deze wordt gerepareerd. “Tenzij hij vlam vat, dan wordt hij van de markt gehaald. Maar je gaat niet terug naar de tijd waarin we telefoons met draaischijf gebruikten. Je zegt niet dat je smartphones afschaft”, aldus een lollige Obama.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones