Deze videoclip is volledig geschoten met de LG G6

Deze videoclip is volledig geschoten met de LG G6

De LG G6 beschikt over twee uitstekende camera’s aan de achterzijde. Dat je er echter ook een gehele videoclip mee kunt draaien, was ons nog onbekend. Toch bewijst de Zuid-Koreaanse popgroep KARD het tegenbewijs. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan de videoclip hieronder.

De LG G6 is een uitstekende smartphone en biedt alles dat je van een vlaggenschip anno 2017 mag verwachten. Niet alleen is het toestel fraai vormgegeven, ook de specificaties zijn meer dan op orde. Zo ook de uitstekende dual-camera van het toestel. Dat de camera’s echter goed genoeg zijn om een complete videoclip mee te schieten, was ook voor ons onbekend. Toch is het wel zo! De Zuid Koreaanse muzikantengroep KARD heeft namelijk besloten om hun nieuwste single genaamd ‘Hola Hola M/V’ (wie kent hem niet) te schieten puur en alleen met de twee camera’s van het nieuwste LG vlaggenschip. Het eindresultaat mag er zijn en valt hieronder te bewonderen.

Reclamestunt van LG

De LG G6 werd begin dit jaar aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC) te Barcelona. Het toestel vormde de eerste in een reeks van nieuw aangekondigde vlaggenschepen waaronder ook bijvoorbeeld de HTC U11 en Samsung Galaxy S8. Tevens was het een van de eerste telefoons met twee camera’s aan de achterzijde. Deze trend begint onder fabrikanten inmiddels steeds meer gemeengoed te worden. In een poging om reclame te maken voor diens telefoon besloot de Zuid-Koreaanse tak van LG de hulp in te schakelen van de razend populaire groep KARD. Dit is een groep die momenteel behoorlijke populariteit geniet in het land en authentieke popmuziek maakt, genaamd K-Pop.

Goed eindresultaat

De gehele video die hieronder is in te zien werd geschoten middels de LG G6. Toegegeven, het nabewerken is wel op een computer gedaan. Uiteraard is ook de muziek vooraf opgenomen dus enkel de beelden zijn afkomstig van de LG G6. Persoonlijk vinden wij het eindresultaat erg goed ogen. Over het algemeen zijn de beelden stabiel, contrastrijk en voelen de kleuren ‘vol’ aan. Desondanks zie je op bepaalde momenten nog wel dat de clip is gemaakt met een telefoon. Dit zie je vooral aan de geringe trillingen op bepaalde momenten. Het is immers lastig om een telefoon kaarsrecht te houden wanneer je geen statief mag gebruiken.

Twee camera’s zorgen voor optimaal resultaat

LG heeft met de G6 geprobeerd volledig te gaan voor een goede foto- en videokwaliteit. Getuige de bovenstaande video is dat ze behoorlijk gelukt. Niet zo gek ook, wanneer je de specificaties van het toestel erbij pakt. De LG G6 beschikt aan de achterkant over twee camera’s met een kwaliteit van 13 megapixels. Hierbij beschikt de module onder meer over optische beeldstabilisatie en twee LED-flitsers. Daarnaast zijn de diafragma’s voldoende wijd waardoor er een hoop licht wordt binnengelaten. Zo krijg je altijd heldere en stabiele video’s. Wanneer je echter een videoclip gaat opnemen, kan het lonen om een statief aan te schaffen. De LG G6 is momenteel rond de 500 euro geprijsd en vormt daarmee een aantrekkelijke aankoop.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones