Vier varianten voor de Huawei P9?

Huawei-press

We wachten ondertussen al een tijdje op de Huawei P9. Zo gingen er eerder geruchten dat Huawei de P9 al aan zou kondigen tijdens de CES in Las Vegas, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Nu hebben we wel weer iets nieuws gehoord over de Huawei P9, hij zou er namelijk in vier varianten komen. Klinkt natuurlijk als een hoop, maar bedenk wel dat we vorig jaar ook al drie varianten van de P8 hadden. Door het uitbrengen van vier varianten, hoopt Huawei dat er voor iedereen wel wat leuks tussen zit.

Vier varianten

De eerste is natuurlijk de ‘normale’ variant. Het gaat hier om het model met een 5 inch scherm die als Huawei P9 door het leven zal gaan. Daarnaast zal Huawei volgens het nieuwe gerucht ook een Huawei P9 Lite en een Huawei P9 Max uitbrengen. De P9 Lite zal in specificaties wat minder zijn (waarschijnlijk ook een kleiner scherm), en daardoor ook minder kosten. De P9 Max zal meer gericht worden op de personen die van een groter scherm houden. Dit zal waarschijnlijk een 5,5 inch scherm worden.

Dan is er natuurlijk nog een vierde variant waarover geschreven wordt. Dit zou de zogenaamde Huawei P9 Premium zijn. De specificaties van de P9 Premium zullen waarschijnlijk de beste zijn van de vier, waar er vooral naar de camera gekeken moet worden. Er zou namelijk een dubbele camera in de achterkant van de P9 Premium gezet worden, waardoor je achteraf nog kan focussen bijvoorbeeld. Dit is momenteel ook mogelijk bij de Honor 6 Plus, alleen zou de P9 Premium nog meer dingen kunnen. Wat die dingen precies zijn, is nog onbekend.

Full HD resolutie

Huawei zal voorlopig nog af zien van een QHD resolutie, en bij een Full HD resolutie blijven. Dit zou gelden voor alle vier de varianten. Huawei ziet het voordeel van een QHD scherm nog niet, en ziet het vooral als een nadeel. De batterij gaat hierdoor namelijk extra snel leeg. Hierdoor zal de Huawei Nexus 6P de enige smartphone van Huawei blijven met een QHD scherm.

Bij het Mobile World Congres in Barcelona hoeven we de P9 overigens ook nog niet te verwachten. Huawei zou dit evenement willen mijden omdat er al zoveel andere producten aangekondigd worden. Zo zullen we waarschijnlijk de Galaxy S7 en LG G5 kunnen verwachten. Wanneer de aankondiging van de P9 (en zijn varianten) dan wel plaatsvindt, is nog onbekend.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones