2 januari 2015 door in Android.

Deze is in elkaar gezet door fabrikant Symphony en heeft de naam Symphony roar A50 meegekregen. Het is een echt budgettoestel en deze heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van z’n voorgangers. Zo is er het dubbele opslaggeheugen beschikbaar en is de batterijcapaciteit iets groter. Het is een typisch budgettoestel.

Specificaties

De telefoon heeft een scherm van 4,5 inch en deze heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels meegekregen. De camera aan de achterzijde telt 5 megapixels, die aan de voorzijde 2. Onder de motorkap draait een MediaTek MT6582-processor die 1,3 GHz klokt. Deze heeft 1 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Het opslaggeheugen is 8 gigabyte, twee keer zoveel als de drie voorgangers van de Symphony roar A50.  Ook is de batterijcapaciteit een slagje verbeterd: deze is 1780 mAh in plaats van de 1700 mAh bij de andere Android One-toestellen.

symphony roar a50

Verder is alles geheel volgens het boekje. En dat boekje, dat is in handen van Google.

Android One

Android One is een project van Google. Met Android One komt Google fabrikanten tegemoet die een goedkope telefoon willen produceren. Google neemt hun werk uit handen door onderzoek te doen naar hardware en software te ontwikkelen. In ruil daarvoor moeten de fabrikanten aan een aantal voorwaarden en specificaties voldoen wat betreft de productie van de Android One-toestellen.

Zo moeten ze allemaal een 4,5-inch scherm hebben met een resolutie van 854 bij 480 pixels. De achtercamera is altijd 5 megapixels en die aan de voorzijde 2. En natuurlijk moeten ze betaalbaar zijn.

De voorgangers van de Symphony roar A50 zijn de Karbon Sparkle V, Spice Dream UNO en Micromax Canvas A1. Inmiddels pronkt de fabrikant al op z’n website met het nieuwste Android One-toestel.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones