Dit vindt een fotograaf van de iPhone 8 Plus camera

Dit vindt een fotograaf van de iPhone 8 Plus camera

De Apple iPhone 8 Plus beschikt over de beste smartphonecamera ooit, zo concludeert Austin Mann. Mann is professioneel fotograaf en heeft inmiddels duizenden foto’s met het toestel gemaakt tijdens zijn reizen door India. De camera maakt vooral indrukwekkende portretten en excelleert in situaties met weinig natuurlijk licht.

Dat schrijft Mann in een post op zijn eigen blog.

Austin Mann is in de wereld van reisfotografie een grote naam. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder meer National Geographic en Discovery. Naast zijn professionele werk houdt hij zich bezig met het beoordelen van smartphonecamera’s, in het bijzonder die van Apple telefoons. Veel van zijn foto’s maakt hij ondertussen met zijn telefoon en vrijwel elk jaar test hij de camera van het nieuwe iPhone model. De camera van de Apple iPhone 8 Plus, welke begin deze maand werd gepresenteerd, kon uiteraard niet ontbreken. Mann is momenteel op reis in India en wist zijn handen te leggen op een vroeg iPhone 8 Plus model. Inmiddels heeft de fotograaf duizenden plaatjes met het toestel geschoten. Zodoende is hij dé aangesproken persoon om een oordeel over de prestaties van de sensor te vellen.

Beste smartphonecamera ooit

Kleine spoiler: zijn oordeel is gigantisch positief. Volgens Mann is de camera van de iPhone 8 Plus de beste in een smartphone die hij ooit heeft gezien. Volgens de fotograaf excelleert de sensor voornamelijk tijdens het schieten van portretten en in situaties met weinig natuurlijk licht. Dit zit zo. Dankzij de dual-camera modus aan de achterkant van het toestel worden er telkens wanneer jij een foto maakt, in feite twee plaatjes geschoten. Bij het maken van een portret focust de ene lens zich op de persoon (het onderwerp), en de andere lens zich op de omgeving. Deze afbeeldingen worden naderhand over elkaar heen gelegd. Hierdoor krijg je een fraai effect (welke bekend staat als het bokeh-effect) waardoor de omgeving wazig is, en de persoon ontzettend scherp.

Fraaie portretmodus

Nieuw bij de Apple iPhone 8 Plus is dat je ook nog naderhand kunt bewerken. Zo kun je instellen of je een wazige (blurry) achtergrond wenst, of een scherpe. Naast een uitstekende portretmodus looft Mann ook de goede kleurcorrectie. Zelfs in situaties met vrijwel complete afwezigheid van natuurlijk licht weet de camera er iets moois van te maken. Uiteraard hebben we het hier over visueel materiaal en je weet wat ze zeggen: een foto zegt meer dan duizend woorden. Bekijk het eindresultaat dan ook vooral zelf! De camera van de iPhone 8 Plus werd afgelopen week niet voor niets door DxO met een topscore beloond.

 

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones