VR-Bril
20 maart 2016 door in Algemeen.

De Google Cardbox en onder andere Samsung Gear VR hebben de Virtual Reality-bril gekatapulteerd naar een immense consumentenmarkt. Grote technologiebedrijven als Samsung, Facebook, LG, HTC, Sony, en uiteraard Google, allemaal toonaangevende van ontwikkelaars, ontwerpers en dromers, zijn op zoek naar een Virtual Reality (VR) toekomst.

Geschiedenis VR-Bril

In de jaren 30 werd de eerst VR-bril ontwikkeld, de ‘Pygmalion’s Spectacles’. Ruim dertig jaar later ontwikkelde Morton Heilig de volgde bril, ´Sensorama´.

De eerste visuele simulator werd in de jaren 60 gebouwd. Voor de gemiddelde consument werk Virtual Reality pas midden jaren tachtig bekend en in de jaren negentig was het NASA die Virtual Reality verder ontwikkelde. In die tijd kwam virtual reality gaming niet echt van de grond en voor de consument tot halverwege de jaren negentig toen het spelsysteem Virtuality gelanceerd werd.

Succes Virual Reality

De moderne heropleving van Virtual Reality is vergelijkbaar met de vlucht die de computer nam nadat het ontsnapte uit het laboratorium. Consumenten VR is nu tegen een redelijke prijs en met een hoge kwaliteit te ervaren.

Personal Computing had decennia nodig totdat de desktop een mobiele opvolging kreeg. Virtual Reality heeft nu al een groot aanbod VR-brillen voor de consument. Goedkope en eenvoudige VR-systemen die samen met een smartphone een geweldige VR-belevenis geven. Er is nu een enorme markt ontstaan voor VR. Volgens een rapport van Venturebeat zijn er ruim 250 veelbelovende bedrijven die samen 4 miljard dollar bij elkaar hebben gebracht. Samen hebben ze de VR-markt laten groeien tot ruim 15 miljard dollar.

Smartphones en VR

Samsung’s Gear VR en Google Cardboard kwamen vóór hun broers en zussen en hebben deze Virual Reality vogelvlucht mogelijke gemaakt. De brillen zijn super toegankelijk en eenvoudig in gebruik. Ze hebben natuurlijk minder gebruiksmogelijkheden dan hun PC en console tegenhangers maar dat houdt hun populariteit niet tegen. Google heeft al een officiële VR divisie opgericht en we zagen eerder dit jaar al Samsung en LG een VR-Bril lanceren naast hun Vlaggenschip.

De VR-bril zal de ontwikkeling van Virtual Reality een enorme duw geven en wij kijken uit naar een rijke Virtuele toekomst.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones