Vital Moto Mod: meet je hartslag via je telefoon

Vital Moto Mod: meet je hartslag via je telefoon

Binnenkort kun je de belangrijkste lichamelijke functies meten door middel van je telefoon. Met de Lenovo Vital Moto Mod meet je onder meer je hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur door simpelweg even je vinger te scannen. Goedkoop is de Vital Moto Mod echter niet: in de Verenigde Staten dien je 395 dollar neer te tellen. Een Nederlandse adviesprijs is niet gegeven.

Het houdt maar niet op qua aankondigingen. Momenteel is de CES-beurs in Las Vegas in volle gang en vrijwel alle grote techbedrijven zijn aanwezig. Hierbij doen zij en masse nieuwe producten uit de doeken, geven duidelijkheid over plannen voor het nieuwe jaar en tussen neus en lippen door worden enkele scoops uitgedeeld. Ook Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, is aanwezig. Eerder vandaag onthulde men een fysiek, uitschuifbaar toetsenbord voor diens Moto-lijn. Zodoende kunnen gebruikers met volle efficiëntie berichten tikken. Men denkt echter ook aan de gezondheid van diens gebruikers en kondigt zodoende een nieuwe Mod aan, compleet gericht op het meten van belangrijke, lichamelijke functies. Maak kennis met de Vital Moto Mod.

Lenovo Vital Moto Mod: alles voor de gezondheid

Deze uitbreiding klik je gemakkelijk op de achterzijde van vele Moto-telefoons dankzij de zelfklevende magneetjes. Het apparaat, dat vrij fors lijkt afgaande op foto’s, is in staat om de vijf belangrijkste vitale functies te meten. Zodoende kun je de hartslag, ademhaling, zuurstofgehalte in het bloed, lichaamstemperatuur en systolische en diastolische bloeddruk meten. Hoe dan? Nou, door je vinger in het speciaal daarvoor bestemde klemmetje te leggen. Zodra je je vinger op de scanner ligt wordt automatisch een programma opgeroepen waarna bovenstaande waardes worden afgelezen. Goedkoop is de toevoeging helaas niet. In de Verenigde Staten dien je er immers maar liefst 395 dollar voor neer te tellen. Hij is compatibel met onder meer de Motorola Moto Z2 Force, Z2 Play en reguliere Moto Z.

Onduidelijk of hij in Nederland uitkomt

Een Nederlandse adviesprijs heeft men niet bekend gemaakt. Daarbij is het overigens nog niet eens bevestigd of hij ook daadwerkelijk naar Nederland komt. Uit de eerste reacties van journalisten die op de beursvloer aanwezig zijn kunnen we opmaken dat de Mod goed werkt en accurate waarden aangeeft. Of hij echter ook voor de gemiddelde consumenten interessant is, moet nog maar blijken. Gezien het prijskaartje lijkt de doelgroep van Lenovo wellicht wel medisch professionals te zijn. Op bijvoorbeeld festivals zou een dergelijke, redelijk handzame scanner niet misstaan. Zoals gezegd kondigde het bedrijf vandaag ook een andere Mod aan: een fysiek toetsenbord. Deze is in samenwerking met het bedrijf Livermorium ontwikkeld en kost 99 dollar.

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones