Vivo X9 & Vivo X9 Plus met dual selfie camera’s

Vivo X9 & Vivo X9 Plus met dual selfie camera’s

In Nederland is het Chinese merk Vivo totaal niet bekend. In China verkoopt het merk al meer smartphones dan Huawei en ook de nieuwe Vivo X9 en de X9 Plus beloven twee prachtige stukjes Chinese vakmanschap te worden. Het merk verovert China met selfies.

Vivo X9

Vivo is een dochter van BBK, de onderneming die ook Oppo onder zich heeft. Het merk Vivo heeft samen met Oppo in de laatste twee kwartalen van 2016 China veroverd. Dankzij slimme verkoop kanalen en bekende mensen die de smartphones promoten. Op 16 november lanceert Vivo zijn nieuwe lijn, de Vivio X9 smartphones. Beide toestellen hebben de camera als unique selling point. Het basis toestel heeft twee selfie camera’s en één hoofdcamera. De Vivo X9 Plus krijgt waarschijnlijk zelfs vier camera’s.

Vivo X9

Vivo heeft bevestigd dat 16 november de Vivo X9 en Vivo X9 Plus officieel gelanceerd worden. Beide toestellen hebben zeer dunne randen langs het beeldscherm (bezels). Uit verschillende bronnen blijkt dat de toestellen volgend de laatste technologie zijn ontworpen waardoor ze bijna geen bezels meer hebben. Het beeldscherm van de toestellen is beschermd door Corning Glass van de vijfde generatie.

Smartphones krijgen steeds smallere bezels. Terwijl de het scherm bij de Galaxy S7 Edge bijvoorbeeld volledig is geïntegreerd in het scherm, zien we andere smartphone makers zoals Xiaomi de bezellijnen steeds beter wegwerken.

Camera setup Vivo X9’s

Vivo heeft de beide telefoons gemaakt voor het selfiepubliek. Het unique selling point van de Vivo X9 zijn twee selfie camera’s. De dual front camera setup bestaat uit een 20-megapixel camera en een 8-megapixel camera. Beide camera’s werken samen voor HD ‘Depth of Field’ foto’s. Jazeker, dat begrip komt zeer bekend voor. Je kent het van de presentatie van de iPhone 7 Plus namelijk.

Terwijl de 20-megapixel sensor de details vangt, verkrijgt het toestel via de 8-megapixel sensor diepte informatie. Men verwacht dat de Vivo X9 Plus niet alleen een stuk groter is, maar ook nog eens twee hoofdcamera’s krijgt. Het toestel heeft maar liefst vier camera’s.

Specs Vivo X9

De Vivo X9 verschijnt met een 5,5-inch Full-HD beeldscherm beschermd door Corning Glass. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 653 van Qualcomm met 4 GB werkgeheugen. De X9 Plus zien we waarschijnlijk met een 6-inch beeldscherm en de Snapdragon 653 processor en misschien wel 6 GB aan werkgeheugen.

Beide toestellen hebben volledige ondersteuning van de Chinese netwerken. Het is niet bekend hoe dat zich vertaald naar bijvoorbeeld de Nederlandse netwerken. Beide toestellen zullen ook niet snel in Nederland verkrijgbaar zijn.

Vivo X9

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding