Chinese VKWorld Crown V8 1e smartphone met thermal touch

Chinese VKWorld Crown V8 1e smartphone met thermal touch

De onbekende Chinese fabrikant VKWorld komt vermoedelijk deze maand nog met een zeer dunne smartphone met thermal touchscreen, de Crown V8.

In de moordende smartphone markt in China moet je van goeden huize komen om te overleven. We kennen leider Huawei ondertussen maar er zijn veel meer fabrikanten. Een dergelijke concurrentie is ook voordelig voor klanten en we zien dan ook de meest goedkope toestellen uit China komen. De Crown V8 is zo’n toestel en heeft een adviesprijs van slechts 79,99 dollar (circa 72,40 euro).

VKWorld Crown V8

De VKworld Crown V8 heeft net als eerdere modellen van VKWorld een bijzonder lage prijs gecombineerd met innovatief design en technologie. De Chinese fabrikant beweert dat zij de eerste smartphone met thermische touchscreen in de markt brengen. Deze techniek is nieuw en er is nog niet veel over bekend. De Crown V8 is ook nog eens dun. De telefoon is waarschijnlijk ook nog eens de dunste smartphone ter wereld met een dikte van 4,7 mm. De iPhone 6S is bijvoorbeeld 7 mm en op dit moment heeft de dunste smartphone, de Vivo X5 Max, een dikte van 4,75 mm.

Crown v8

Specificaties Crown V8

GizChina verwacht dat de leverancier van het mysterieuze thermische touchscreen OGS technologie van LG gebruikt. Het display wordt in ieder geval bescherming door glas Gorilla Glass 4. De behuizing is voorzien van een Scratch Shield coating. Met name de achterkant maar ook delen aan de voorkant zijn voorzien van deze coating. Scratch Shield kennen we van de LG Flex 2. Maar in tegenstelling tot de tien minuten die de LG nodig heeft, heeft de Crown V8 slechts enkele seconden om te helen van krassen. Daarnaast is het toestel uitgerust met speakers aan de voorkant die surround sound leveren. Specificaties zoals processor en geheugen zijn niet bekend.

Thermal Touch mogelijkheden

Thermal Touch maakt gebruik van de standaard en thermische camera’s waarmee de warmte handtekening van mensen kan worden verwerkt als ze oppervlakken aan raken. De mogelijke toepassingen zijn enorm en vooral voor augmented reality (AR) schept het veel mogelijkheden. Steeds meer fabrikanten ontdekken de mogelijkheden van AR, zo is de eerste smartphone met Google Tango door Lenovo recent gelanceerd.

De kwaliteit van het toestel en de mogelijkheden zijn tot op heden nog niet bekend. Het klinkt in ieder geval als een wonder, dat de Crown V8 voor slechts 79,99 dollar aangeboden gaat worden. In dat geval zal het toestel zeker zijn weg vinden naar Nederland.

Voor nu moeten we toch echt wachten tot de lancering van de VKWorld Crown V8 voor meer info.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (1)
rakesh jain schreef op 23 augustus 2016 om 10:59

I like VKworld Crown V8 phone, this is a world’s thinnest mobile phone with a thickness of only 4.7mm. But it’s not only thin, it will also come with a thermal touch and Corning Gorilla Glass 4 and good looking.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding