Deze vlaggenschepen verwachten we in tweede deel van 2018

Deze vlaggenschepen verwachten we in tweede deel van 2018

We zijn stiekem al in het tweede deel van 2018. Het eerste deel van 2018 had enkele prachtige vlaggenschepen voor ons in petto. In het tweede deel van 2018 verwachten we ook een groot aantal premium smartphones. Een van de eerste is natuurlijk de zakelijke Samsung Galaxy Note 9 maar niet veel later presenteert Apple de volgende generatie iPhones. Is het top model uitgerust met drie hoofdcamera’s?

Het smartphone jaar van 2018 is nu al een innovatief jaar te noemen. We zagen succesvolle lanceringen van innovatieve vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S9 Plus, de Huawei P20 Pro en de hyper moderne Oppo Find X. In het tweede jaar zal de innovatie niet eindigen. We verwachten de nieuwe zakelijke telefoons van Samsung en Huawei en natuurlijk de gehele iPhone 2018 lichting. We hebben alvast een overzicht van alle vlaggenschepen waar je naar uit kan kijken.

Oppo komt naar Nederland!

De Oppo Find X is natuurlijk al gepresenteerd, maar het innovatieve vlaggenschip verschijnt in augustus al in Nederland! Het Chinese merk Oppo is nog lang niet zo bekend in Europa als bijvoorbeeld landgenoot Huawei. Toch is Oppo de nummer vier smartphone fabrikant van de wereld. Kijk je naar het moeder concern van Oppo, BBK Electronics, dan zie je dat daar ook OnePlus bij hoort. Het populaire merk OnePlus doet het al jaren erg goed in Nederland. Nu is het dus de beurt aan Oppo om Nederland te veroveren.

De Oppo Find X is daarvoor een uitstekende (ahum) kandidaat. Het krachtige vlaggenschip heeft een prachtig ontwerp met gebogen AMOLED beeldscherm van Samsung. De camera’s zitten in de telefoon verwerkt en komen uit de behuizing naar boven als je het toestel wilt ontgrendelen (gezichtsherkenning) of een foto wilt nemen. De prijs van de Chinese smartphone is niet gering, dit stukje geavanceerde techniek is voor 999 euro van jou.

Oppo Find X Nederland

Samsung Galaxy Note 9

Jaarlijks presenteert Samsung twee premium modellen. De eerste van dit jaar was de Samsung Galaxy S9. Een prachtig vlaggenschip dat goed verkoopt maar niet zo goed als Samsung hoopte. Het toestel lijkt sprekend op de Galaxy S8 en veel mensen verwijten Samsung gebrek aan innovatie. Daar komt waarschijnlijk dit jaar nog geen einde aan met de Galaxy Note 9. Of niet? Want volgens de laatste geruchten en renders door OnLeaks lijkt ook dit vlaggenschip erg veel op zijn voorganger.

De Samsung Galaxy Note 9 is natuurlijk op alle vlakken wel een verbetering ten opzichte van de Galaxy Note 8. Het toestel heeft een groot 6,4 inch AMOLED beeldscherm met slankere randen. De krachtbron is de razend snelle Exynos 9810 processor van Samsung met minstens 6 GB aan LDDR4 werkgeheugen. Je krijgt keuze uit 128 GB tot 512 GB aan opslagruimte waar je het waarschijnlijk ook mee moet doen. Achterop vinden we twee 12 megapixel hoofdcamera’s waarvan er een over een dubbele diafragma beschikt. Foto’s van het toestel zullen nog mooier zijn dan van de Galaxy S9 Plus. De S Pen wordt dit jaar ook flink onder handen genomen. De pen krijgt enkele afstandsbediening functies en misschien wel een eigen batterij. Een ander gerucht stelt dat Samsung het toestel uitrust met een 4.000 mAh accu. Samsung lanceert het nieuwe zakelijke vlaggenschip op 9 augustus.

Samsung Galaxy Note 9 lancering

Huawei Mate 20 Pro

Nadat Huawei afgelopen maart de beste camera smartphone van de eerste helft van 2018 heeft gepresenteerd, volgt de Huawei Mate 20 Pro. Er is nog weinig bekend over het aankomende Huawei vlaggenschip. De opvolger van de succesvolle premium Huawei Mate 10 Pro mag je ergens in oktober van 2018 verwachten. Al kan de Chinese fabrikant het toestel laten vallen en kiezen voor een vouwbare smartphone. Samen met beeldschermfabrikant BOE werkt Huawei namelijk aan een vouwbare smartphone. Het is voor de fabrikant een prestige kwestie om Samsung hierin voor te zijn. Dat betekent dat het merk de eerste vouwbare smartphone voor het einde van dit jaar zal moeten presenteren.

Huawei P20 Pro camera update

Indien de Huawei Mate 20 Pro verschijnt wordt de smartphone natuurlijk uitgerust met een groot AMOLED beeldscherm met flinter dunne randen. De behuizing wordt waterdicht (IP68) en aan de achterkant mag je opnieuw drie hoofdcamera’s verwachten. Het drietal zal waarschijnlijk een betere score neerzetten bij camera testsite DxO Mark dan de huidige nummer één, de Huawei P20 Pro.

Apple iPhone 2018 lichting

Velen hoopte op de iPhone SE opvolger in het eerste helft van 2018. Helaas heeft Apple dit toestel niet gepresenteerd. Heel misschien volgt de iPhone SE 2 nog, maar waarschijnlijk niet. Apple richt zich dit jaar op drie grote iPhones met een ontwerp dat veel lijkt op de iPhone X. Het zijn twee modellen met een AMOLED beeldscherm en een goedkopere iPhone met LCD beeldscherm. Alle drie deze premium vlaggenschepen hebben een groot beeldscherm met slanke randen. Het basis model krijgt vermoedelijk een 6,1 inch LCD beeldscherm met een enkele camera. Daarnaast verschijnt er een model met 5,8 inch AMOLED beeldscherm en een model met een 6,5 inch AMOLED beeldscherm.

In tegenstelling tot de iPhone 7 en iPhone 8 worden de nieuwe iPhones geleverd met een snelle oplader. De nieuwe iPhone vlaggenschepen worden in het eerste deel van september gepresenteerd. Niet lang daarna kun je de hippe telefoons in de winkel kopen of een iPhone 2018 abonnement afsluiten.

iPhone X modellen in 2018

Sony Xperia XZ3

Sony presenteerde dit jaar al twee nieuwe vlaggenschepen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen hadden in tegenstelling tot de oude Sony Xperia telefoons een afgeronde achterkant en een groot beeldscherm met slanke randen daar omheen. Men vermoedt dat de Japanse fabrikant met de Sony Xperia XZ3 eindelijk overstag is en ook een beeldscherm zal gebruiken met 18:9 beeldverhouding. Het krachtige vlaggenschip wordt uitgerust met de snelle Snapdragon 845 processor en 6 GB werkgeheugen. Aan de achterkant verwachten we twee camera’s met als primaire camera een verbeterde 19 megapixel Motion Eye camera.

Google Pixel 3

Het tweede deel van een jaar staat al weer twee jaar in het teken van Google zelf. De software fabrikant presenteert ook dit jaar een nieuwe generatie Pixel telefoons. Afgelopen jaar waren de Google Pixel en Pixel XL de beste camera smartphones volgens DxO Mark. Het duo is zelfs beter dan verschillende dual camera telefoons. Waarschijnlijk heeft Google ook dit jaar de Pixel 3 telefoons uitgerust met slechts één camera. Ondanks het gemis van een tweede camera mag je er op rekenen dat je prachtige foto’s maakt met het Google vlaggenschip. De Pixel 3 wordt aangedreven door een Snapdragon 845 processor met vermoedelijk 6 GB aan werkgeheugen. Het toestel draait op de nieuwste Android versie Android 9 P.

OnePlus 6T

Vermoedelijk verschijnt er ook dit jaar een upgrade van de OnePlus 6. Afgelopen jaren lanceerde het hippe merk OnePlus altijd een nieuw model in het tweede deel van een jaar. Voor dit jaar ligt de OnePlus 6T in de lijn der verwachting. Het toestel zal ongeveer hetzelfde ontwerp hebben als zijn voorganger. De krachtbron blijft de Snapdragon 845 processor met 6 GB tot 8 GB RAM. De voornaamste verbeteringen kun je op het gebied van de camera’s verwachten. Er zijn op dit moment geen geruchten over het aankomende OnePlus vlaggenschip.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones