Vodafone Red en Black ook binnen EU te gebruiken

Vodafone Red en Black ook binnen EU te gebruiken

Heb je op dit moment een Vodafone Red of Black abonnement, of overweeg je om deze een af te sluiten? Let dan even goed op. De provider updatet zijn abonnement voor bestaande en nieuwe klanten. Vanaf 21 november kunnen zij de data, belminuten en sms’jes uit hun abonnement zonder aanvullende kosten in meer dan 40 Europese landen gebruiken.

Dat schrijft Vodafone op zijn website.

De provider neemt alvast een voorsprong op wat komen gaat. Op dit moment is het zo dat je de data, belminuten en sms’jes uit je bundel alleen binnen Nederland mag uitgeven. Zodra je de grens overgaat, moet je zogeheten roamingkosten betalen. Dat houdt in dat je gebruik maakt van het communicatienetwerk van een andere partij dan jouw provider. Om te kunnen bellen en internetten brengt je provider aanvullende kosten in rekening die boven op de maandelijkse kosten van je abonnement komen.

Deze regelgeving gaat echter op de schop. In Brussel zijn afspraken gemaakt dat de roamingkosten vanaf 15 juni 2017 geheel verdwijnen. Dat houdt in dat je je nationale bundel ook in het buitenland kunt gebruiken. Dat wil zeggen, in meer dan 40 EU-landen en landen als Turkije en Albanië. Sinds 1 mei mogen providers nog wel een beperkte toeslag in rekening brengen. Deze maximumtarieven zijn vastgelegd op 5 cent per belminuut, 2 cent per sms’je en 5 cent per MB.

Nieuwe bundels

Vodafone neemt dus alvast een voorsprong en kondigt aan dat hun nieuwe abonnementen straks zowel binnen Nederland als de EU zijn te gebruiken, zonder additionele kosten. Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij Vodafone Nederland, zegt hierover:

“Met deze update van onze Red- en Black-abonnementen kunnen klanten hun smartphone in meer dan 40 landen net zo gebruiken als thuis. De update komt mooi op tijd voor wie bijvoorbeeld een Europese citytrip met de feestdagen of een wintersportvakantie gepland heeft staan.”

De nieuwe bundels worden vanaf 21 november aangeboden en heb je al vanaf 26 euro per maand. Het duurste abonnement is Black. Hiermee kun je onbeperkt bellen vanuit Nederland en naar Europa en krijg je maandelijks maar liefst 25GB aan data.

Vodafone nieuwe bundels

Mocht de data uit de bundels niet toereikend zijn, dan is het mogelijk om een aanvullende bundel te nemen. Deze bedragen 1GB, 3GB, 5GB of 10GB en kun je uiteraard ook binnen Europa gebruiken.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding