Vodafone start test met bellen via WiFi en 4G

Vodafone start test met bellen via WiFi en 4G

Heb je een 4G-abonnement bij Vodafone, beschik je over een vrij nieuwe smartphone van Samsung die helemaal up-to-date is en heb je interesse om via je WiFi-netwerk of 4G te bellen? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. Vodafone is namelijk op zoek naar leden die willen deelnemen aan een proef waarmee ze over WiFi en 4G kunnen bellen.

Vodafone doet zijn opriep via het forum.

Door via je het WiFi-netwerk in je eigen huis of op kantoor te bellen, wil de provider de belkwaliteit verbeteren. Klanten hebben in het verleden meer dan eens geklaagd over de slechte bereikbaarheid binnenshuis. Door via WiFi te bellen verloopt het belsignaal naar het Vodafone-netwerk. Daarnaast neemt het minder tijd in beslag om een verbinding tussen jou en degen die je belt tot stand te brengen. Allemaal pluspunten als we overstappen op WiFi-bellen of Voice over WiFi (VoWiFi).

Ben je buiten het bereik van je WiFi-netwerk? Dan kun je gebruikmaken van een dienst die VoLTE heet. Dat houdt in dat je een belverbinding via het 4G-netwerk van Vodafone tot stand brengt. Net als via het WiFi-netwerk kun je dan gebruikmaken van de optie die HD Voice heet, wat voor een betere geluidskwaliteit zorgt.

VoWiFi en VoLTE bij Vodafone werkt vooralsnog alleen binnen Nederland. Houd er rekening mee dat de belminuten en data van je bel- en databundel af gaan.

Vodafone kondigde eerder dit jaar aan dat het klanten via het WiFi- en 4G-netwerk wil laten bellen. In technisch opzicht is het netwerk van de provider er klaar voor, maar wil eerst nog een kleinschalige proef draaien om feedback te verzamelen alvorens de dienst eind 2016 commercieel aan te bieden.

Deelnamevoorwaarden

Niet iedereen kan zomaar deelnemen aan de proef. Om te beginnen moet je uiteraard klant zijn bij Vodafone en daar een abonnement hebben afgesloten. In dat abonnement moet 4G-connectiviteit inbegrepen zijn. Daarnaast moet je over een vrij nieuwe smartphone van Samsung beschikken die op de laatste software draait. De volgende toestellen zijn geschikt om voor de proef te gebruiken:

Om te controleren of je over de juiste software beschikt, bel je naar het nummer #1234#. Als vervolgens de code CSC of VF in beeld verschijnt, is je smartphone geschikt om aan het experiment deel te nemen. Zo niet, dan moet je eerst een software-update uitvoeren. Dat doe je door naar Instellingen > Over telefoon > Software-update te gaan.

Tot slot kunnen slechts 300 leden deelnemen aan de proef. Je kunt je hiervoor aanmelden via het forum van Vodafone. De Vodafone Crew neemt vervolgens contact met je op als je geselecteerd bent.

KPN en T-Mobile

Klanten van Vodafone kunnen later dit jaar nog bellen via het WiFi- of 4G-netwerk. De provider hoopt deze dienst in het najaar te kunnen bieden voor alle consumenten. Zakelijke klanten volgen naar verwachting pas volgend jaar.

KPN en T-Mobile lieten eerder dit jaar weten dat zij ergens in 2016 ondersteuning gaan bieden voor VoLTE. VoWiFi is bij KPN pas mogelijk vanaf volgend jaar.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones