Vodafone stopt met berekenen roamingkosten

Vodafone stopt met berekenen roamingkosten

Heb je een Red- of Black-abonnement bij Vodafone? Dan betaal je vanaf nu niet langer roamingkosten om te bellen, versturen van sms’jes of datagebruik. In alle EU-lidstaten en enkele omliggende landen hoeven klanten dus niet langer extra kosten te betalen voor het gebruik van hun mobiele telefoon.

Dat laat de provider weten tegenover Tweakers.net.

De nieuwe regeling geldt jammer genoeg niet voor iedereen. Alleen klanten die vanaf nu een nieuw abonnement afsluiten of hun bestaande Red- of Black-abonnement verlengen komen hiervoor in aanmerking. Huidige abonnees kunnen eveneens onbeperkt roamen, maar moeten daarvoor eenmalig een bedrag van vijftien 15 euro op tafel leggen.

De nieuwe tarieven gelden in alle landen van de Europese Unie. Daarnaast hebben ook landen als Albanië en Turkije zich hierbij aangesloten. In totaal gaat het om 40 landen.

Vodafone nieuwe bundels

Afschaffen roamingkosten

Door deze maatregel neemt Vodafone alvast een voorsprong. Vanaf 15 juni 2017 gelden er in de Europese Unie andere regels. Providers mogen dan niet langer roamingkosten in rekening brengen. Dat zijn kosten die gemaakt worden als het netwerk van jouw provider niet binnen bereik is. Om toch te kunnen bellen en mobiel internetten moet je eerst verbinding maken met het netwerk van een provider in het land waar je op dat moment verblijft. Deze verbindt je vervolgens door met het netwerk van jouw provider.

Telecombedrijven hebben onderling afspraken gemaakt om deze tarieven aan elkaar door te rekenen. Zij brengen deze kosten vervolgens weer bij jou in rekening. Over een goed half jaar mag dat dus niet langer. Dan betaal je niet meer dan het nationale tariefplan van jouw abonnement.

4G-bellen

Deze week is Vodafone eveneens gestart met de uitrol van 4G-bellen, hetzij via je eigen WiFi-netwerk of mobiele gegevens (VoLTE). Op dit moment kunnen klanten alleen via 2G- en 3G-frequenties bellen en gebeld worden. Bellen over het 4G-netwerk moet de stabiliteit en kwaliteit van telefoongesprekken verbeteren.

Niet alle toestellen kunnen met VoLTE overweg: dat geldt veelal alleen voor de allernieuwste, high-end smartphones.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones