Vodafone verhoogt snelheid mobiel internet

vodafoneVoor de duidelijkheid: Vodafone is de provider die reclame maakt in het rood met witte letters. Vodafone heeft begin dit jaar nieuwe abonnementen gelanceerd met de benaming Vodafone RED. Hierin bestaat de mogelijkheid om mobiel internet met 3G en 4G snelheden af te sluiten. De dekking met 4G is uitgebreid naar Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Alle andere steden in Nederland kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een snellere 3G verbinding zonder extra kosten.

Beschikbaarheid 4G diensten van Vodafone

Ben je nog geen klant van Vodafone en moet je binnenkort verlengen? Dat komt dan goed uit. Als nieuwe klant van Vodafone maak je per direct gebruik van het razendsnelle 4G netwerk. Hiervoor dien je natuurlijk wel een Vodafone RED abonnement af te sluiten. Ben je al wel klant van Vodafone? Geen zorgen. Vodafone gaat alle bestaande klanten in de maand augustus nog omzetten van 3G naar 4G. Hier hoef je zelf niets voor te doen.

Snelheid van Vodafone 4G abonnementen

Vodafone combineert zijn frequenties met een lage 800 Mhz en een hoge 1800 Mhz. De 800 Mhz frequentie is bedoelt voor een grote landelijke dekking met minder hoge downloadsnelheden. De hoge 1800 Mhz is alleen bedoelt voor een hogere capaciteit in drukbevolkte gebieden. Denk hierbij aan de plaatsen Amsterdam en Rotterdam. De snelheid voor 4G die momenteel door Vodafone wordt aangeboden is 50 Mbps. De snelheden die we hier noemen zijn theoretisch en vastgesteld in het meest gunstige geval. In praktijk moet je denken aan maximale snelheden van 15 Mbps. Dit komt neer op ongeveer 2 MB per seconde en is gelijk aan de snelheid van de meeste ADSL abonnementen.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones