‘Volgende generatie iPhone krijgt glazen...

‘Volgende generatie iPhone krijgt glazen...

De iPhone die Apple volgend jaar uit de doeken doet belooft een bijzonder toestel te worden. Zo krijgt het vlaggenschip naar verluidt een glazen behuizing met metalen frame. En ken je de iPhone 7 Plus nog? Die is dood verklaart door Apple, als we de anonieme bronnen mogen geloven die een Aziatische krant aanhaalt.

2017 is een bijzonder jaar voor Apple. Dan is het precies tien jaar geleden dat het Amerikaanse technologiebedrijf de allereerste iPhone presenteerde. Het was een bijzondere smartphone voor die tijd met onder meer een volledig aanraakgevoelig scherm en zonder qwerty-toetsenbord. Ook had hij een ‘reusachtig’ groot scherm van 3.5 inch. Aangezien de meeste mobiele telefoons er toentertijd een clamshell design op nahielden –een telefoon die je open en dicht kunt klappen– was 3.5 inch inderdaad een fors schermformaat. Verreweg de meeste smartphones vandaag de dag zijn gemiddeld 4.7 inch of groter, met als grote uitzondering de iPhone SE.

Velen noemen de eerste iPhone dé reden waarom smartphones vandaag de dag zo populair zijn. Feit is dat Apple geen windeieren heeft gelegd met de mobiele telefoons. 2016 is het eerste jaar dat de verkoopcijfers lager uitvallen. Zowel in het eerste als het tweede kwartaal verkocht het bedrijf minder iPhones: in april, mei en juni slechts 40,4 miljoen exemplaren. Een zorgwekkende ontwikkeling aangezien de iPhone de meeste inkomsten genereert voor Apple.

iPhone 2017

De iPhone die Apple volgend jaar gaat lanceren moet het tij keren. Dat wil Apple bereiken door zijn vlaggenschip onder meer in een nieuw jasje te steken. Anonieme bronnen uit de productieketen melden tegenover Nikkei Asian Review dat het toestel een glazen behuizing met metalen frame krijgt. Foxconn, een belangrijke samenwerkingspartner van Apple, is volgens hen al ruim een jaar bezig om het juiste ontwerp te bedenken. Het nieuwe ontwerp moet de verkoopcijfers een boost geven.

Volgens het geruchtencircuit krijgt de volgende generatie iPhone tevens een OLED-scherm en een irisscanner. Ook zou Apple van plan zijn om de vingerafdruksensor niet langer in de Home-knop te verwerken, maar in het scherm. Het display heeft naar verluidt geen randen en beslaat het gehele oppervlakte van de voorzijde.

iPhone 2017

iPhone 7 Plus

Terug naar het hier en nu. We horen al maanden dat Apple in september niet twee, maar drie nieuwe iPhones gaat onthullen. Deze kennen we onder de namen iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone 7 Pro. De anonieme bronnen beweren dat dit gerucht niet correct is.

Aanvankelijk had Apple volgens hen plannen om twee verschillende uitvoeringen van de iPhone 7 Plus uit te brengen. Het ene model had een enkele cameralens, de ander een dual-camerasysteem. In plaats daarvan zou het Amerikaanse technologiebedrijf op het laatste moment besloten hebben om de eerste variant te schrappen. Daar valt wel iets voor te zeggen: de iPhone 7 heeft immers al één cameralens, een tweede exemplaar met dezelfde feature zou weinig toevoegen.

In plaats van de iPhone 7 Plus krijgen we volgens de tipgevers volgende maand een iPhone 7 Pro te zien. Deze heeft naast een dual-camerasysteem naar verluidt ook een Smart Connector aan de achterzijde.

Specificaties iPhone 7

Als we de vele verhalen uit het geruchtencircuit mogen geloven, krijgt de iPhone 7 een 4.7 inch display met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Deze schermresolutie vinden we momenteel enkel bij de Plus-modellen, die naar verluidt een 2K-scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap plaatst Apple een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB of 3GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen. Verder is het vlaggenschip waterdicht, 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10.

Verder neemt Apple afscheid van de koptelefoonaansluiting en krijgt de iPhone 7 een dubbele speaker. De fysieke Home-knop wordt vervangen door een capacitieve knop. Deze geeft een ultrasone trilling als je met je vinger de knop aanraakt. Dat noemen we ook wel haptische feedback. Tot slot verschijnt de iPhone 7 in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Sommigen houden vol dat het vlaggenschip ook in het zwart of Space Black wordt uitgebracht.

iPhone 7 Home-knop

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones