‘Volgende iPhone heeft geen Home-knop’

‘Volgende iPhone heeft geen Home-knop’

Apple heeft zijn laatste twee vlaggenschepen nog maar net gelanceerd of er wordt al volop gespeculeerd over de volgende generatie iPhone. Volgens de laatste berichten die ons bereiken heeft het toestel niet langer een Home-knop.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus vormen een opvallende verschijning. Zo hebben beide smartphones voortaan standaard 32GB intern geheugen en zijn de toestellen beperkt waterdicht: vloeistofschade valt immers niet onder de garantie. De belangrijkste verandering die Apple wellicht heeft doorgevoerd is het weglaten van de 3.5mm headphone jack. Om naar je favoriete muziek te kunnen luisteren moet je een verlengstukje gebruiker die je op de Lightning Connector aansluit, of nieuwe draadloze oordopjes kopen, zoals de Apple AirPods of Sony Xperia Ear.

Apple laat het er echter niet bij zitten en heeft nog meer grootse plannen voor zijn mobiele telefoon. De iPhone die volgend jaar het levenslicht ziet heeft naar verluidt geen Home-knop. Apple heeft de fysieke Home-knop reeds een facelift gegeven met zijn nieuwste vlaggenschepen. Zo hebben de nieuwste modellen niet langer een fysieke knop aan de voorzijde die je kunt indrukken. In plaats daarvan heeft Apple een aanraakgevoelige knop geïntroduceerd die kleine, ultrasone trillingen uitzendt zodra deze een inputsignaal detecteert. Daarvoor gebruikt het bedrijf een nieuwe Taptic Engine.

Home-knop verdwijnt volgend jaar

Veel tijd om hier aan te wennen krijg je niet van Apple. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou plannen hebben om de Home-knop volgend jaar helemaal weg te laten. Daarvoor in de plaats krijgen we een onzichtbare virtuele knop die je het beste kunt vergelijken met de on-screen buttons die we van Android-telefoons kennen. Dat zeggen althans anonieme bronnen tegenover The New York Times.

Daarnaast gaat het gerucht dat Apple na al die jaren afscheid neemt van het Retina HD-scherm. Dit schermtype wordt naar verluidt vervangen door een edge-to-edge OLED-scherm. Dat betekent dus dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus –het nieuwe vlaggenschip wordt volgens kenners zo revolutionair dat Apple de iPhone 7S en 7S Plus overslaat– geen bezels meer heeft. Verder hebben we reeds verhalen gehoord over een nieuwe behuizing en een irisscanner.

We moeten echter nog een jaar wachten totdat we meer duidelijkheid krijgen van Apple.

Jubileum

2017 is een bijzonder jaar voor Apple. Dan is het precies tien jaar geleden dat het Amerikaanse technologiebedrijf de eerste iPhone presenteerde. Het was een bijzondere smartphone voor die tijd met onder meer een touchscreen en zonder qwerty-toetsenbord. Ook had hij een ‘reusachtig’ groot scherm van 3.5 inch. Aangezien de meeste mobiele telefoons er toentertijd een clamshell design op nahielden, was dat inderdaad een fors schermformaat.

Velen noemen de eerste iPhone dé reden waarom smartphones vandaag de dag zo populair zijn. Feit is het dat Apple geen windeieren heeft gelegd en vele miljarden aan omzet en winst heeft opgeleverd. 2016 is het eerste jaar dat de verkoopcijfers lager uitvallen. Zowel in het eerste als het tweede kwartaal verkocht het bedrijf minder iPhones. Een zorgwekkende ontwikkeling aangezien de iPhone de meeste inkomsten genereert voor Apple. Het is de hopen dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus het tij kunnen keren voor Apple. Anders moet het bedrijf volgend jaar met wel iets heel bijzonders op de proppen komen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones