Voorgeïnstalleerde apps Galaxy S6 te verwijderen

Voorgeïnstalleerde apps Galaxy S6 te verwijderen

Vind je ze vervelend, standaard voorgeïnstalleerde apps op je nieuwe smartphones? Bij de Samsung Galaxy S6 zal deze ergernis een stuk minder groot zijn. Dat meldt SamMobile.

Minder pop-ups én voorgeïnstalleerde apps

In het verleden kreeg Samsung het commentaar dat de softwarelaag Touchwiz teveel pop-ups en voorgeïnstalleerde apps zou bevatten. Daar is naar geluisterd: Samsung beloofde tachtig procent minder aan pop-ups en veertig procent minder voorgeïnstalleerde apps. En van het aantal standaard apps dat overblijft, kun je dus ook nog eens een aantal verwijderen.

Het aantal voorgeïnstalleerde apps zou vooral van Google’s afkomst zijn, zoals Gmail, Google+, Play Music. Vooraf levert Samsung je in ieder geval drie Microsoft-apps op de Galaxy S6: Onedrive, Onenote en Skype.  Daarnaast nog wat eigen apps, denk aan S-Voice en S-Health.

Zelfs standaard Google-apps te verwijderen

En van dat geheel kun je dus een aantal verwijderen, zelfs Google-apps die je al standaard vindt op Android-toestellen. Screenshots afkomstig van XDA-forumberichten zouden bewijzen dat je inderdaad een aantal van die apps kunt verwijderen. De verwijderde apps zouden vervolgens weer beschikbaar komen in de Play Store zodat je niet bang hoeft te zijn dat je ooit opstroopt wanneer je ze wel nodig hebt.

Toch wil/kan Samsung het niet bevestigen dat een aantal voorgeïnstalleerde apps op de Galaxy S6 te verwijderen zijn. Toch wordt de mogelijkheid ervoor ook niet ontkend.

Over de Galaxy S6 (Edge)

De Samsung Galaxy S6 is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Het high-end toestel werd begin deze maand aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo heeft de Galaxy S6 een 5,1 inch qHD-scherm, zit er een flinke 16-megapixelcamera op de achterkant en draait de eigen Exynos 7-processor onder de motorkap.

Ook is de Galaxy S6 Edge uitgekomen. De scherm van de S6 Edge buigt over de rand van het toestel. Zo kun je onder andere notificaties ontvangen en je toestel bedienen terwijl deze vergrendeld is.

Beide telefoons zijn vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Nicolette de Boer
Over de auteur: Nicolette de Boer

Journalist uit Ede, maar van origine van Urk. Schrijft tegenwoordig graag over lokale politiek en heeft tijdens haar opleiding veel geschreven over telecom. Stiekem ook wel een beetje helemaal gek van katten.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones