Dit is waarom Apple eigenaren hun iPhone niet vervangen

Dit is waarom Apple eigenaren hun iPhone niet vervangen

Eind vorig jaar werden er niet twee maar wel drie nieuwe iPhones gelanceerd, de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Ondanks de aantrekkelijke specs, krachtige camera’s en draadloos opladen wachten veel Apple fans nog met het upgraden.

Recent heeft Michael Olson, een analist bij Piper Jaffray, een onderzoek gedeeld waarin verschillende redenen werden genoemd waarom mensen hun iPhone niet vervangen. De voornaamste reden is dat de huidige iPhone 6S of 7 alles prima aan kan. De enquête werd afgenomen bij 1.500 gebruikers die recentelijk geen nieuwe Apple telefoon hebben gekocht.

Oude Apple vlaggenschip voldoet prima

Het onderzoek van Olson laat enkele interessante uitkomsten zien. Er zijn drie belangrijke oorzaken waardoor de huidige Apple eigenaar besluit geen iPhone 8 of X te kopen. De belangrijkste oorzaak is dat de oude smartphone nog altijd naar behoren werkt. Men hoeft de iPhone 6, 6S of 7 daarom niet zomaar te vervangen. 44% van alle ondervraagden zegt namelijk dat ze geen nieuwe kopen omdat hun huidige Apple telefoon het nog doet. Een andere reden waarom mensen hun iPhone ‘nog’ niet vervangen is omdat de nieuwe lichting te duur is. Ongeveer 31% vind de huidige generatie te duur.

Er zijn ook een aantal eigenaren (8%) die wachten met hun aankoop omdat zij menen dat het beeldscherm van de nieuwe iPhones niet groot genoeg is. Op de X na zijn de 8 en 8 Plus namelijk uitgerust met dezelfde beeldscherm formaten als de iPhone 7 en 6S lichting. Er is goed nieuws voor deze 8% Apple fans want volgens de laatste geruchten beschikken de nieuwe iPhone modellen van 2018 over flinke beeldschermen. Er schermformaten genoemd van 6,1 inch tot zelfs 6,5 inch. Daarbij mag je er vanuit gaan dat de bezels (randen) rondom het beeldscherm tot een minimum zijn beperkt. Hierdoor zullen de nieuwe telefoons niet veel groter zijn dan hun voorgangers met kleiner beeldscherm.

Nieuwste iPhone lichting

De nieuwste Apple vlaggenschepen zijn de 8, de 8 Plus en de X. Beide iPhone 8 toestellen zijn in hun uiterlijk vrijwel geen upgrade ten opzichte van de iPhone 7’s. Echter het tweetal is voorzien van een glazen achterkant zodat je de telefoons draadloos kunt opladen. De hardware heeft natuurlijk een flinke upgrade gekregen met de A11 Bionic processor en vernieuwde 12 megapixel camera’s. De Apple toestellen behoren tot de beste camera smartphones van dit moment. Het jubileum model de iPhone X is de allerduurste Apple telefoon. De krachtige smartphone beschikt over een groot 5,8 inch AMOLED beeldscherm en dezelfde A11 processor als de 8 Plus. Aan de achterkant zijn twee 12 megapixel camera’s geplaatst die beiden optisch gestabiliseerd zijn. Je maakt hiermee voortreffelijke foto’s. Een iPhone X abonnement begint bij de 53,50 euro per maand.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding