Werkt BlackBerry aan een Android-telefoon?

Er is een render opgedoken van een BlackBerry-toestel dat draait op Android. Deze is op Twitter geplaatst door fanatiek leaker Evan Blass (@evleaks), wie verrassend vaak vooraf over juiste informatie beschikt over onaangekondigde toestellen. De uitschuifbare BlackBerry Venice zou in november een Amerikaanse release krijgen.

‘Voor ‘t geval er nog twijfel over was’, schrijft @evleaks over de telefoon welke hij aanduidt als de BlackBerry Venice. Uit het .gifje dat hij later plaatst blijkt dat het een uitschuifbare telefoon wordt met een 18- megapixelcamera. Deze brengt het vertrouwde fysieke toetsenbord met zich mee, naast het on-screen-toetsenbord. Wordt dit de comeback van het fysieke toetsenbord?

Geruchten

Het gerucht komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar bestaat al langer. Het filmpje bevestigt eerdere geruchten, bijvoorbeeld dat de telefoon een 18-megapixelcamera krijgt. Ook de vertrouwde getextureerde achterkant zien we terug.

Daarnaast zou het toestel een 5,4 inch qHD-scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zou een 64-bits hexa-core Snapdragon 808-processor draaien welke maximaal 1,8 GHz klokt en 3 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking heeft. Voorop zou ook nog een 5-megapixel frontcamera zitten.

blackberry venice

BlackBerry OS

Voorheen gebruikte het Canadese BlackBerry altijd zijn eigen besturingssysteem, BlackBerry OS. Het zou de eerste keer betekenen dat BlackBerry het Android-besturingssysteem van Google gebruikt. Zo te zien gaat BlackBerry niet al te veel concessies doen aan het uiterlijk van Android.

Er zou ook gewerkt zijn aan een Android-versie voor de BlackBerry Passport. Ook daar plaatste @evleaks foto’s van.

Verkrijgbaarheid

Of dit betekent dat BlackBerry zijn eigen OS in de prullenbak gooit, is nog onduidelijk. Het toestel komt in november naar vier Amerikaanse providers (als @evleaks gelijk heeft), over een Europese release is nog niks gezegd. Over adviesprijzen is nog niks bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones