4 november 2014 door in Microsoft en Nokia.

NokiaMisschien zit Nokia wat betreft mobiele telefoons toch iets minder stil dan we denken. Volgens geruchten uit China is de Finse fabrikant bezig met de ontwikkeling van een high-end toestel. Deze zou op Android moeten draaien. Het roept wel wat vragen op, nu Microsoft de mobiele tak van Nokia in handen heeft.

Goed, Microsoft heeft dan wel dat Nokia-deel in handen, maar Nokia zou prima een telefoon in elkaar kunnen zetten door andere fabrikanten te gebruiken of de keuze van het besturingssysteem.

De licentie van het merk Nokia is de komende 10 jaar in handen van Microsoft. Nokia kan daar dus weinig mee, maar kan wel eigen toestellen lanceren door bijvoorbeeld Compal en Foxconn.

Het Nokia-logo gaat er bij Microsoft in ieder geval uit, die staat te popelen om het Microsoft-logo op haar toestellen te plaatsen.

X, XL en XL+

Nog niet zo lang geleden zijn de Nokia X, XL en XL+ gelanceerd. Deze lopen (nog) niet echt als een speer. Deze draaien op Android met een Windows Phone-uiterlijk. Dat is een poging om de gebruikers enthousiast te maken voor Windows Phone.

Hetzelfde team dat de Nokia N9 in elkaar heeft gezet zou nu aan toptoestel to be werken. Nokia zal dus niet zo snel doodbloeden als het leek. De kracht die leek te zijn weggevallen, is er nog steeds.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones