31 oktober 2014 door in Algemeen.

WhatsAppDe berichtendienst WhatsApp verloor de eerste helft van dit jaar maar liefst 230 miljoen dollar (ongeveer 180 miljoen euro). De chat-app, die inmiddels is overgenomen door Facebook, maakte een omzet van slechts 15 miljoen dollar (11,8 miljoen euro).

Dat blijkt uit documenten die Facebook heeft ingediend bij enkele toezichthouders in de Verenigde Staten.

WhatsApp

Vorig jaar was het nog slechter gesteld met WhatsApp. Het bedrijf behaalde in heel 2013 een omzet van slechts 10 miljoen dollar. Dat terwijl er netto maar liefst 138 miljoen dollar verlies werd geleden. De meerderheid van dit verlies bestond uit compensaties voor werknemers in de vorm van aandelen. Als deze aantallen echter niet worden meegerekend staat er alsnog een operationeel verlies van 40 miljoen dollar onder de streep.

Verdienmodel

Toch lijkt het er niet op dat Facebook van plan is om binnenkort geld te gaan verdienen. CEO Mark Zuckerberg zei eerder al WhatsApp vooral te zien als een goede manier om een groot aantal gebruikers binnen te halen. Tijdens een gesprek met investeerders bevestigde Zuckerberg nog eens: “Producten zijn niet echt interessant als bedrijf totdat ze een miljard gebruikers hebben.” WhatsApp heeft nu ruim 600 miljoen actieve gebruikers.

Abonnementen

De berichtendienst heeft geen advertenties, maar experimenteerde eerder al wel met het eisen van geld voor abonnementen. Voor 99 cent zou er een jaar gebruik kunnen worden gemaakt van de app, alhoewel het eerste jaar voor iedereen gratis bleef.

Het is vooralsnog onduidelijk of het abonnementsmodel van WhatsApp zal worden doorgezet.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones