29 augustus 2014 door in Algemeen en Apps.

WhatsAppHet gaat goed met de berichtendienst WhatsApp. Sinds het bedrijf in februari werd overgenomen door het social medium Facebook is het ledenaantal sterk gegroeid naar maar liefst 600 miljoen gebruikers, 100.000 meer dan een paar maanden eerder.

Dat meldt oprichter en directeur Jan Koum in een bericht op Twitter. De groei is opvallend te noemen, aangezien er na de overname door Facebook nog werd verwacht dat het aantal gebruikers snel zou afnemen.

Privacy

Destijds waren veel klanten bang dat Facebook de privacy niet goed (genoeg) zou waarborgen, en veel gebruikers stapten over op alternatieven als Telegram. Er werd dan ook een massale teruggang in klanten verwacht, maar niets blijkt minder waar. Volgens RTL Nieuws tech-verslaggever Merijn Doggen komt dat vooral door de naamsbekendheid die WhatsApp heeft verworven door de overname. Met name in de Verenigde Staten was de berichtendienst nog niet zo bekend en populair als in Europa. Door de overname door het internationaal bekende als Facebook heeft WhatsApp zijn gebruikersaantal sterk zien toenemen.

WhatsApp

Concurrentie

Toch is de concurrentie van WhatsApp nog steeds erg groot, al gaat het hier meer om gebieden in (het oosten van) Aziƫ. Zo heeft het Chinese WeChat maar liefst 600 miljoen gebruikers (evenveel als WhatsApp) en kent het Japanse Line 400 miljoen klanten. Ook het Russische Telegram is met 35 miljoen klanten nog steeds een grote speler op de markt van berichtendiensten.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones