Wiko Robby officieel onthuld

Wiko Robby

Het Franse Wiko heeft een nieuwe smartphone onthuld: de Wiko Robby. Net als de andere smartphones uit het assortiment kun je niet één, maar twee simkaarten in de mobiele telefoon plaatsen.

Gaat er een belletje rinkelen als je de naam Wiko hoort? Wiko is een Franse smartphonemaker die pas sinds begin 2011 bestaat. Aanvankelijk waren de smartphones van Wiko alleen verkrijgbaar in Frankrijk. Daar is het inmiddels uitgegroeid tot een gevestigd merk met een geschat marktaandeel van 10% tot 15%. Inmiddels zijn de mobiele telefoons van Wiko ook te koop in landen als het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland.

Wiko richt zich op de onderkant van de smartphone. Daarmee gaat het bedrijf rechtstreeks de concurrentie aan met onder meer Alcatel en Samsung. De meest uit het oog springende feature is de optie om een twee microsimkaarten te plaatsen.

De aankondiging van de Wiko Robby volgt slechts enkele weken op de Wiko Jerry.

Wiko RobbySpecificaties Wiko Robby

De Wiko Robby heeft een 5.5 inch LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarnaast is het display uitgerust met InPlane Switching (IPS). Hierdoor krijgt het toestel grotere kijkhoeken en worden de kleuren levendiger weergegeven. Onder de kap vinden we een MT6580 quadcore-processor van MediaTek. Qua prestaties zit type SoC aan de onderkant van het chipsegment en wordt aangestuurd door vier Cortex A7-kernen met een kloksnelheid van 1.3GHz. Deze CPU in combinatie met een Mali 400 GPU, 1GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen maken van de Wiko Robby niet bepaald een snelheidsmonster. Het geheugen is met een microSD-kaart uit te breiden tot maximaal 64GB.

Ook de camera’s zijn zeer basaal. Aan de achterkant heef de Franse smartphonemaker een 8 megapixelcamera geplaatst. Aan de voorzijde moet je genoegen nemen met een 5 megapixel front-facing camera. Deze laatste is uitgerust met een selfie flash. De batterij heeft een vermogen van 2.500 mAh. Je hebt geen dual-band WiFi (alleen 802.11 b/g/n) of 4G-connectiviteit. Wel draait het toestel op de nieuwste Androidversie: Android 6.0 (Marshmallow). De phablet weegt tot slot 185 gram, wat behoorlijk zwaar is gezien zijn specificaties (ter vergelijking: dat is zwaarder dan de Huawei Nexus 6P).

Prijs en beschikbaarheid

De Wiko Robby is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, turkoois en roségoud. De adviesprijs bedraagt 149 euro, maar hij is al verkrijgbaar vanaf 129 euro via Amazon.

Wiko Robby

Bekijk het laatste nieuws over Wiko:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones