Wiko Ufeel Fab en Wiko Ufeel Prime getoond op IFA

Wiko Ufeel Fab

Wiko heeft twee nieuwe smartphones onthuld op de IFA-beurs: de Wiko Ufeel Fab en Wiko Ufeel Prime. De eerste is een midrange telefoon, de tweede heeft de premium papieren. Wanneer beide toestellen naar Nederland komen is niet bekend gemaakt.

Voor wie het niet weet Wiko is een Franse smartphoneproducent die bekend staat om zijn vele budget- en midrange toestellen. Zo zagen dit jaar onder meer al de Wiko Robby en Wiko Lenny 3 het levenslicht. Begin juli kwam de smartphonemaker opnieuw met een tweetal toestellen op de markt: de Wiko Ufeel en Wiko Ufeel Lite. Wiko breidt deze serie uit met nog een tweetal smartphones: de Wiko Ufeel Fab en Wiko Ufeel Prime. Beide telefoons werden vrijdag op de IFA-beurs uit de doeken gedaan.

Specificaties Wiko Ufeel Fab

De Wiko Ufeel Fab is met een beelddiagonaal van 5.5 inch een behoorlijke grote smartphone. Jammer genoeg is de resolutie slechts 720 bij 1280 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op een bescheiden 267 ppi, een standaard die we overigens wel vaker tegenkomen bij smartphones uit het budget- en midrange segment. Het display is weliswaar niet denderend, maar tegelijkertijd vinden we wel een vingerafdrukscanner onder het scherm. De achterkant is gemaakt van aluminium met soft touch finish. Zo ziet hij er niet alleen ‘fabulous’ uit –weten we meteen hoe Wiko aan de inspiratie voor de toevoeging Fab komt– maar ligt hij ook goed in de hand.

Onder de motorkap heeft Wiko een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.3GHz geplaatst. Niet bepaald een snelheidsmonster in hedendaagse termen, maar de CPU is naar eigen zeggen krachtig genoeg om het toestel soepel te laten lopen.  Wie de fabrikant is van de chipset laat het bedrijf in het midden, maar mogelijk gaat het om de MediaTek MT6735, dezelfde processor die we in de Wiko Ufeel terugvinden. Verder vind je 2GB werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen onder de kap. Het is mogelijk om het geheugen uit te breiden tot 64GB met een microSD-kaart. Tevens biedt het toestel ondersteuning voor twee simkaarten.

Meest opvallende feature aan de Wiko Ufeel Fab is de batterij. Deze heeft namelijk een capaciteit van maar liefst 4000 mAh. Zo veel power vinden we zelfs bij het gros van de high-end smartphones niet terug. Als de accu volledig is opgeladen zou je anderhalve dag tot twee dagen mee vooruit moeten kunnen, mits je niet voortdurend Pokémon Go speelt. Aan de achterkant heeft Wiko een 13 megapixelcamera met LED-flitser geplaatst. Voorop vinden we een 5 megapixel selfiecamera, eveneens met LED-flash. Tot slot draait het toestel op Android 6.0 (Marshmallow).

Wiko Ufeel Fab

Wiko Ufeel Fab

Specificaties Wiko Ufeel Prime

Dan het vlaggenschip van Wiko, de Wiko Ufeel Prime. In tegenstelling tot de Wiko Ufeel Fab is de Prime een stuk compacter dankzij zijn 5 inch IPS LCD-scherm met 2.5D Glass. Wel heeft hij de hogere resolutie: 1080 bij 1920 pixels, oftewel Full HD. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op een zeer respectabele 440 ppi. Het lijkt alsof de frame en behuizing van metaal zijn gemaakt, maar dat is jammer genoeg niet zo: dat is slechts de ‘metal finish’. Ook hier is aan de voorzijde een vingerafdruksensor geplaatst.

De Wiko Ufeel Prime wordt aangedreven door een 1.4GHz octa-core processor van Qualcomm. Wederom laat de Franse smartphonemaker het na om het typenummer te noemen, maar gezien de specs gaat het mogelijk om een chipset uit de Snapdragon 400-serie. Een beetje een tegenvaller voor een high-end smartphone. Wel heeft Wiko daarentegen maar liefst 4GB RAM en 32GB intern geheugen hieraan toegevoegd. Met een microSD-kaart kun je het geheugen verdubbelen tot 64GB. Ook biedt hij ondersteuning voor dual-sim.

Het toestel beschikt over een 13 en 8 megapixelcamera zonder al te veel toeters of bellen. Voorop vinden we een selfieflitser, aan de achterkant een dubbele LED-flitser. De accu heeft een vermogen van 3000 mAh, een stuk minder energie in vergelijking met de Wiko Ufeel Fab. Wel biedt het toestel ondersteuning aan 4G mobiel internet. Tot slot is Android 6.0 (Marshmallow) als besturingssysteem voor je geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer beide toestellen in de winkels liggen is niet bekend. De Wiko Ufeel Fab kost bij lancering 179 euro en verschijnt in de kleuren slate, lime, chocolate en rose gold. De Wiko Ufeel Prime gaat voor 249 euro over de toonbank en komt in de kleuren antraciet, zilver en goud.

Wiko Ufeel Prime

Wiko Ufeel Prime

Bekijk het laatste nieuws over Wiko:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones