Wileyfox over op Android 7.1.1 Nougat

Wileyfox over op Android 7.1.1 Nougat

De stoere Wileyfox smartphones uit Londen worden niet langer meer aangedreven door Cyanogen. Als één van de eerste fabrikanten stapt de fabrikant over op het Android 7.1.1 Nougat besturingssysteem.

Vandaag kondigt Wileyfox aan, dat de fabrikant uit Londen Google’s nieuwste besturingssysteem (OS) uitrolt. Het nieuwe besturingssysteem, Android Nougat 7.1.1, wordt als eerste uitgerold voor de Swift 2-serie. De upgrade is een pure Android OS met een door de fabrikant zelf ontwikkelde software skin. Uiteraard zo goed als vrij van bloatware en extra mogelijkheden die Android Nougat geeft.

Wileyfox Swift 2 als eerste over naar Android 7.1.1

De volledige line-up van Wileyfox smartphones gaat dit jaar over op het nieuwe besturingssysteem. Vanaf vandaag begint de uitrol voor de Swift 2 smartphones. De stoere budget reeks is al meerdere keren in de prijzen gevallen en biedt gebruikers een zeer complete smartphone voor niet al te veel geld. De uitrol van Android Nougat vanaf vandaag betreft de Wileyfox Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2 X.

De upgrade van de Swift 2 smartphones is onderdeel van een algehele migratie van Cyanogen OS naar het nieuwe eigen ontwikkelde en op Android Nougat gebaseerd besturingssysteem. De voordelige smartphone maker Wileyfox behoort tot één van de eerste fabrikanten, die het nieuwste Android 7.1.1 besturingssysteem aanbiedt aan gebruikers. In eerste instantie wordt het nieuwe besturingssysteem uitgerold voor de Swift 2-serie. De rest van de Wileyfox smartphones zal de Nougat-upgrade ontvangen voor het einde van juni 2017.

Wileyfox Swift 2 Plus

Android Nougat beleving

In samenwerking met Google heeft de fabrikant een nieuwe OS ontwikkeld. Het besturingssysteem voldoet aan de belofte die de Engelse fabrikant heeft gemaakt aan haar klanten; “de belofte om voortdurend te zorgen voor de nieuwste beveiligings- en Android-updates voor zijn apparaten.” Fans van de Cyanogen OS hoeven niet ongerust te zijn. Want de upgrade biedt een pure Android ervaring. Het is een versie met de vertrouwde Wileyfox look-and-feel en bijna zonder bloatware. Kortom de nieuwe OS levert betere prestaties en een prima ervaring. Met de upgrade bewijst Wileyfox, dat de fabrikant van voordelige smartphones betrokken is bij het leveren van een best-in-class gebruikerservaring aan haar klanten.

Extra functionaliteit

De upgrade van Cyanogen naar Android 7.1.1 Nougat zorgt voor toegang tot alle Google functies en diensten zoals de Playstore, Video, Music en nog veel meer. De OS biedt vergaande aanpassingsmogelijkheden met een focus op verbeterde privacy en beveiliging.

Wileyfox gebruikers hebben beveiligde mappen, FolderLock, en kunnen spam blokkeren via Truecaller. Daarnaast kunnen zij een PIN Scramble instellen en er zijn meer WileyFeatures. De Wileyfox Swift 2 lijn beschikt straks over de nieuwe functies binnen Android Nougat. Functies zoals:

  • Multi-tasking and split screen functionality;
  • Quick switching of apps and quick reply;
  • Notification prioritisation;
  • Customisable quick settings;
  • Doze mode on-the-go;
  • Google security patch 1 April 2017.

De CMO van Wileyfox, Naeem Walji, vertelt het volgende over de upgrade naar Nougat:
Wij waarderen onze klanten boven alles en dus richt wij al onze inspanningen op het waarborgen van een superieure ervaring van onze gebruikers die is ‘gemaakt voor u’. Met het upgraden naar Android Nougat 7.1.1, kunnen we onze gebruikers het beste leveren dat Android te bieden te bieden heeft op het gebied van functies, functionaliteit en prestaties met de Wileyfox touch. We zijn toegewijd om te waarborgen dat al onze toestellen, niet alleen de vlaggenschepen, de nieuwste Android-updates ontvangen.”

Voor een naadloze overgang van Cyanogen OS naar Android 7.1.1 Nougat is de fabrikant verschillende samenwerking aangegaan met de beste Android-ontwikkelaars in de wereld. Ontwikkelaars zoals voormalig Cyanogen Director of System Engineering, Ricardo Cerqueira, de mobiele technologie-provider Yandex en met Truecaller. Dankzij de samenwerkingsverbanden zijn slimme features als Wileyfox Zen en Truecaller ontwikkeld. Wileyfox gebruikers hebben namelijk de mogelijkheid elke beller te identificeren en zo ongewenste oproepen te weigeren.

Resterende smartphones naar Android 7.1.1

Alle nieuwe features worden beschikbaar op alle Wileyfox toestellen die zijn geüpgraded naar Android Nougat 7.1.1. Iedere gebruiker kan zich verheugen op de ontvangst van de Nougat update. Als eerste krijgt de Swift 2 serie de Nougat upgrade, dan de Swift en Storm in mei van dit jaar. In juni volgt de upgrade voor de Spark serie.

Wileyfox is super enthousiast om je nog meer manieren te geven om Android van jou te maken.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:
Reacties (4)
Marcel Velner schreef op 28 april 2017 om 07:33

Ben helemaal niet blij met nougat, heb o.a. een scherm met nieuws/radio en tv die ik niet weg kan krijgen. En ik nergens vinden waar ik truecaller uit kan schakelen en de gewone bel app kan inschakelen.
Zeer storend en arrogant van wileyfox. Truecaller staat nu eenmaal niet bekent om zijn privacy veiligheid.

Richard schreef op 6 mei 2017 om 09:09

Zeer ontevreden over de ‘upgrade’ naar nougat. Vele persoonlijke instellingen zijn verdwenen en daarmee het gevoel van controle hebben over je eigen telefoon; iets wat juist wel door Cyanogen beboden werd.

Daarnaast zijn diversen persoonlijk gemaakte instelling in Apps verdwenen en/of niet meer terug te vinden.
Nog een paar punten:
– Thema: weg
– Zeer regelmatig kort verlies van bluethooth connectie. Uiterst storen bij het luisteren naar muziek.
– Niet Storen: gaat wel aan maar niet meer uit.
– Baterij gaat veel sneller leeg.

Conclusie: Waar ik uiterst tevreden was over mijn Wiley Fox Swift, het voelde écht als MIJN telefoon, kijk ik nu met walging naar mijn toestel en voel me behoorlijk bedrogen. Het is niet meer MIJN telefoon…

Pim schreef op 23 mei 2017 om 23:18

Die “feature” van Zen in de Wileyfox zetten is dus juist irritant, want het voegt een *verplichte* pagina toe aan je hoofdpagina, wat je niet uit kan zetten.
Er zit dus verplicht links van je meest linker startscherm een newsfeed, van allerlei onzin die je niet wil volgen.
Ik heb dus gelijk de Google Now Launcher geïnstalleerd, omdat die niet verplicht zo’n irritante verplichte “feature” had, maar dit is dus zeker wel bloatware.

tibo schreef op 31 mei 2017 om 13:51

Heb de update voor Spark+ nog niet ontvangen. Hoop dat er enkele bugs opgelost zullen worden, verder heel tevreden met het toestel, vooral met de extra funcionaliteiten van Cyanogen OS (spijtig genoeg met hier en daar wat bugs (zoals eerder vermeld)). Trouwens, sinds een nieuwe update is het mogelijk om Zen newsfeed gewoon uit te schakelen. Truecaller kan je ook gewoon uitschakelen & een app van de Google Telephone kan je vinden op APK Mirror 😉 werkt perfect

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones