Wileyfox Pro met Windows 10 Mobile in aantocht

Wileyfox Pro met Windows 10 Mobile in aantocht

Wileyfox staat op het punt om een nieuwe smartphone aan te bieden. In plaats van Cyanogen OS draait het toestel op Windows 10 Mobile. Het toestel ligt over twee tot drie weken in de Benelux in de schappen voor 229 euro.

Dat ontdekte Tweakers.net. De Nederlandse techsite stuitte op een listing van de Amerikaanse retailer Amazon. Daar wordt het toestel genoemd in combinatie met een prijs van 190 pond. Volgens de Pricewatch van Tweakers komt het toestel ook naar ons land. Belsimpel heeft het toestel in haar assortiment opgenomen voor 229 euro. Wanneer wij hem echter kunnen kopen is nog maar de vraag. Volgens de zojuist genoemde listing verschijnt hij over twee weken in het Verenigd Koninkrijk. Belsimpel noemt een levertijd van drie weken.

Het is geen grote verrassing dat Wileyfox met een nieuwe smartphone op de proppen komt. De Wileyfox Pro werd immers al op de elektronicabeurs IFA getoond. Daar werd echter een adviesprijs van 249 euro, twee tientjes meer dan de verkoopprijs die Belsimpel noemt. Wat dit toestel van de Britse smartphonemaker echter bijzonder maakt, is het besturingssysteem. Zijn voorgangers worden allemaal geleverd met Cyanogen OS, een custom ROM die ontwikkeld is dankzij het Android Open Source Project (AOSP). De Wileyfox Pro is de eerste telefoon van de Britten die niet op het Android gebaseerde besturingssysteem draait.

De keuze is opmerkelijk te noemen. Hoeveel recent uitgebrachte smartphones ken jij die op Windows 10 Mobile draaien? Microsoft zelf heeft sinds februari 2016 geen nieuwe Windows-telefoons meer gepresenteerd. Het laatste toestel dat door het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf is ontwikkeld, is de Microsoft Lumia 650. HP lanceerde rond dezelfde tijd de HP Elite x3. Dit toestel krijgt geen opvolger, zo bevestigde HP onlangs. Tot slot maakten we in het derde kwartaal van 2016 kennis met de Alcatel Idol 4S met Windows 10 Mobile. Oftewel, de meest recente Windows-telefoons zijn meer dan een jaar oud. Volgens de laatste cijfers draait slechts één op de vijf Windows-toestellen op Windows 10 Mobile. Bijna driekwart moet het doen met het verouderde Windows Phone 8.1. Dat komt omdat Microsoft nooit een update heeft vrijgegeven voor het gros van haar toestellen (en die van andere fabrikanten).

Specificaties Wileyfox Pro

De Wileyfox Pro is een budgettelefoon. Hij beschikt over een 5 inch IPS LCD display met HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 210 die een kloksnelheid van slechts 1,1 GHz heeft. Hij krijgt bijval van 2 GB RAM en 16 GB aan uitbreidbaar geheugen. Er is ruimte voor slechts één simkaart. De beeldkwaliteit van de foto’s stelt waarschijnlijk ook niet veel voor. Deze bedragen slechts 8 en 2 megapixels. Je kunt er daarentegen wel mee op de Nederlandse 4G-netwerken. Wel moet je genoegen nemen met single-band WiFi connectiviteit en microUSB 2.0. De accucapaciteit is slechts 2100 mAh. Zoals gezegd wordt hij geleverd met Windows 10 Mobile.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding