Wileyfox stunt met lagere verkoopprijzen door Add-X

Wileyfox stunt met lagere verkoopprijzen door Add-X

Zou jij interesse om tientallen euro’s minder te betalen voor een smartphone als er reclame te zien was op het vergrendelingsscherm? Wileyfox kijkt of consumenten daartoe bereid zijn. Via haar eigen website biedt de smartphonemaker verschillende modellen met Add-X aan.

Wileyfox is een kleine Britse smartphoneproducent die in 2015 haar eerste smartphones op de markt bracht: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Het zijn relatief goedkope smartphones met specificaties waar de gemiddelde smartphonegebruiker prima mee uit de voeten kan. Afgelopen jaar breidde de smartphonemaker haar assortiment uit met maar liefst vijf nieuwe telefoons: de Spark, Spark X, Spark Plus, Swift 2 en Swift 2 Plus.

Wileyfox biedt op haar website verschillende modellen aan die je met een leuke korting kunt aanschaffen. Deze telefoons zijn uitgerust met Add-X. Dit reclameplatform toont reclamebanners op het vergrendelingsscherm van het toestel. Alle andere schermen zijn normaal en reclamevrij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat een commercial je notificaties blokkeert, of dat bepaalde instellingen niet te bereiken zijn doordat een banner ze afschermt. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het weergeven flink wat data opslokt. Per maand verbruikt Add-X circa 20 MB aan data, zo belooft Wileyfox.

Korting

In de Britse webshop van het bedrijf, op Amazon.co.uk en diverse Britse webwinkels vinden we verschillende modellen die tientallen ponden goedkoper zijn door de toevoeging van Add-X. Zo betaal je momenteel voor de Spark Plus geen 120 pond, maar slechts nog 70 pond. En de Swift 2 Plus gaat momenteel over de toonbank voor 120 pond in plaats van 190 pond. Volgens de Amerikaanse techsite Engadget heeft Wileyfox tevens plannen om de Spark X en Swift 2 voordeliger aan te bieden. De Spark X zou niet langer 140 pond kosten, maar nog maar 80 pond. Voor de Swift 2 betaal je naar verluidt nog maar 100 pond in plaats van 160 pond. De kortingen voor de Spark X en Swift 2 zijn nog niet op de website van de fabrikant te vinden.

Wat als je na je aankoop toch spijt hebt gekregen en je van de advertenties af wil? Dan is dat geen probleem. Wileyfox is bereid om de advertentieweergave uit te schakelen via ene zogeheten Over-The-Air (OTA) update. Dan moet je echter wel eerst een bedrag van 40 pond op tafel leggen.

Op dit moment zijn de toestellen met Add-X toevoeging alleen in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Of en wanneer ze ook naar andere landen worden gebracht is onbekend.

 

Wat vinden jullie van dit initiatief van Wileyfox? Zouden jullie willen dat fabrikanten als Samsung, Apple en Huawei hetzelfde doen met hun toestellen? Schroom je niet om een reactie onder dit bericht achter te laten.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones