Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus ‘binnenkort’ in NL

Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus ‘binnenkort’ in NL

Wileyfox staat op het punt om één of twee nieuwe smartphones naar ons land te brengen. Het gaat mogelijk om de Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus.

Dat verklapt de Britse smartphoneproducent op haar Facebookpagina.

Wileyfox is een vrije nieuwe speler op de smartphonemarkt. Afgelopen jaar maakten we kennis met het bedrijf toen het de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm introduceerde. Beide toestellen draaien op CyanogenOS, een custom ROM die gebaseerd is op Googles besturingssysteem Android, maar met meer mogelijkheden om je eigen stempel te zetten op de vormgeving en werking van het besturingssysteem. Beide toestellen zijn verkrijgbaar via de bekende Nederlandse verkoopkanalen.

Dit jaar kwam Wileyfox opnieuw met een drietal toestellen: de Wileyfox Spark, Wileyfox Spark X en Wileyfox Spark Plus. Alleen de laatste twee modellen zijn sinds september bij ons in de schappen te vinden. Eind oktober verklapte Cyanogen, de maker van CyanogenOS, dat het bedrijf nog eens twee mobiele telefoons op de markt wil brengen: de Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus. Het heeft er alle schijn naar dat deze twee toestellen binnenkort hun weg naar ons land vinden.

Daarvoor bestaan drie aanwijzingen. Om te beginnen heeft Wileyfox dinsdag een statusupdate op haar Facebookpagina geplaatst waarin het ons lekker probeert te maken met een teaser. Daarin suggereert het bedrijf dat de lancering van beide toestellen niet lang meer op zich laat wachten. Een andere hint vinden we op de bedrijfswebsite van Wileyfox. Daar staat met koeienletters ‘Swift 2 is coming’. Tot slot verklapt Amazon dat de lancering van de toestellen wellicht niet lang meer op zich laat wachten. Daar zijn beide toestellen inmiddels terug te vinden voor respectievelijk 160 pond en 190 pond, omgerekend 177 euro en 210 euro. Met dank aan beroepslekker Roland Quandt om ons op deze feiten te wijzen.

Wileyfox

Specificaties Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus

Door de vermelding op Amazon zijn de specificaties van beide toestellen nu ook deels bekend. De Wileyfox Swift 2 heeft een LCD-scherm met 2.5D Glass, Corning Gorilla Glass 3 en pixeldichtheid van 294 ppi. Vermoedelijk heeft hij een 5 inch scherm met HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Over de processor, hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit is niets bekend. De primaire camera heeft een resolutie van 13 megapixels en is onder meer uitgerust met Phase Detection Autofocus. Dankzij deze techniek kan de camera in slecht 0,602 seconden scherpstellen. Selfies neem je met een 8 megapixelcamera. Grote verrassing is dat het toestel over USB Type-C poort, NFC en vingerafdruksensor beschikt.

De specificaties van de Wileyfox Swift 2 Plus zagen we al eerder voorbijkomen via een Russische techsite. Deze heeft een 5 inch IPS-LCD display met HD-resolutie en pixeldichtheid van 294 ppi. Het budgettoestel wordt naar verluidt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 430 octa-core processor met een kloksnelheid van 1.4GHz. De grafische processor (GPU) is eveneens afkomstig van Qualcomm: dat is namelijk de Adreno 505. Verder vinden we 3GB RAM en 32GB intern geheugen onder de kap. Met een geheugenkaart kun je de opslagcapaciteit verdubbelen tot 64GB. Je kunt er eventueel ook een tweede simkaart in kwijt.

Wileyfox Swift 2 Plus

De primaire camera wordt gevormd door een 16 megapixelcamera. Selfies schiet je met een 8 megapixel front-facing shooter. Net als zijn voorgangers beschik je over single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth v4.1 (LE), GPS, NFC en 4G-chip die met alle Nederlandse 4G-netwerken overweg kan. Nieuw is de vingerafdruksensor aan de achterzijde. Die was bij de vorige modellen nog nergens te bekennen. De accucapaciteit bedraagt 2700 mAh. Het toestel is 8,6 millimeter dik, weegt 155 gram en draait op CyanogenOS 13.1.2.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer beide toestellen daadwerkelijk bij ons in de verkoop gaan, houdt de fabrikant nog even voor zich. Dat geldt ook voor de adviesprijs. Als we afgaan op de prijsindicatie van Amazon kosten beide toestellen op of rond de ruwweg 200 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones