‘Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus in de maak’

‘Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus in de maak’

Cyanogen, de maker van de Android Custom ROM CyanogenOS, heeft per ongeluk verklapt dat het bedrijf druk doende is om twee nieuwe smartphones op de markt te brengen. Deze luisteren naar de naam Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus. Daarnaast worden de eerste specificaties genoemd door een Russische techsite.

Gaat er niet direct een belletje rinkelen als je de naam Wileyfox hoort? Niets om je voor te schamen. Wileyfox is een vrije jonge speler op de smartphonemarkt dat in 2015 het levenslicht zag. Het hoofdkwartier is gevestigd in Londen en heeft sinds de oprichting vijf modellen op de markt gebracht: de Wileyfox Swift, Wileyfox Storm, Wileyfox Spark, Wileyfox Spark X en Wileyfox Spark Plus. Met uitzondering van de Wileyfox Spark zijn al deze toestellen in ons land verkrijgbaar via de bekende verkoopkanalen.

De Britse smartphonemaker heeft echter meer voor ons in petto. Volgens Cyanogen werkt het bedrijf aan twee nieuwe toestellen: de Wileyfox Swift 2 en Wileyfox Swift 2 Plus. Beide telefoons worden op de website van Cyanogen bij naam en toenaam genoemd. Het is daar nu al mogelijk om een CyanogenOS 13.1.2 te downloaden voor deze toestellen. Deze is gebaseerd op Android 6.0.1 Marshmallow.

Over CyanogenOS

CyanogenOS is een zogeheten Custom ROM, een aangepaste versie van Googles besturingssysteem Android. Hiermee heb je meer controle over de vormgeving en werking van het besturingssysteem en kent verschillende handige features. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de mediaspeler te bedienen met veegbewegingen. Terwijl de muziek afspeelt kun je een nummer overslaan door een pijl naar rechts te tekenen (>). Teken je een pijl naar links (<), dan ga je juist een nummer terug. Door tegelijkertijd twee horizontale strepen te tekenen ( || ) pauzeer je de muziek. Ook is het mogelijk om de zaklamp te activeren door een –V te tekenen, of de camera te starten door een cirkel te tekenen.

Wileyfox Swift 2 Plus

Specificaties Wileyfox Swift 2 Plus

De Russische techsite 4PDA zegt de specificaties van de Wileyfox Swift 2 Plus te kennen. Uit het artikel op de site blijkt dat ze al met het toestel gespeeld hebben: zo zijn er foto’s en testvideo’s terug te vinden.

De Wileyfox Swift 2 Plus heeft volgens de Russische techsite een 5 inch IPS-LCD display met HD-resolutie en pixeldichtheid van 294 ppi. Het budgettoestel wordt naar verluidt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 430 octa-core processor met een kloksnelheid van 1.4GHz. De grafische processor (GPU) is eveneens afkomstig van Qualcomm: dat is namelijk de Adreno 505. Verder vinden we 3GB RAM en 32GB intern geheugen onder de kap. Met een geheugenkaart kun je de opslagcapaciteit verdubbelen tot 64GB. Je kunt er eventueel ook een tweede simkaart in kwijt.

De primaire camera wordt gevormd door een 16 megapixelcamera. Selfies schiet je met een 8 megapixel front-facing shooter. Net als zijn voorgangers beschik je over single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth v4.1 (LE), GPS, NFC en 4G-chip die met alle Nederlandse 4G-netwerken overweg kan. Nieuw is de vingerafdruksensor aan de achterzijde. Die was bij de vorige modellen nog nergens te bekennen. De accucapaciteit bedraagt 2700 mAh. Het toestel is 8,6 millimeter dik, weegt 155 gram en draait op CyanogenOS 13.1.2.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en de releasedatum is nog niets bekend. Wileyfox heeft het bestaan van beide toestellen nog niet bevestigd. Zodra we meer horen over deze budgettelefoons lees je dat uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones