Wileyfox verkeert in financiële problemen

Wileyfox verkeert in financiële problemen

Het doek lijkt te vallen voor Wileyfox. De Britse smartphonemaker kampt met financiële problemen en staat om die reden onder curatele. We mogen het bedrijf nog niet afschrijven: er bestaat een kans dat het een doorstart maakt.

Wie of wat is Wileyfox ook alweer? Even ter herinnering: het is een kleine Britse smartphoneproducent die in 2015 haar eerste smartphones lanceerde: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Het zijn relatief goedkope smartphones met specificaties waar de gemiddelde smartphonegebruiker prima mee uit de voeten kan. In 2016 breidde de smartphonemaker haar assortiment uit met maar liefst vijf nieuwe telefoons: de Spark, Spark XSpark PlusSwift 2 en Swift 2 Plus.

Een ander punt waar Wileyfox zich mee onderscheidt ten opzichte van de concurrentie, is het besturingssysteem. Alle toestellen worden geleverd met Cyanogen OS. Deze custom ROM ken je misschien nog wel van de OnePlus One. Echter, toen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het OS op hield te bestaan, schakelde OnePlus over op OxygenOS. Wileyfox koos voor een andere oplossing: het lijfde het team achter het besturingssysteem in om zo ondersteuning te kunnen blijven bieden aan haar klanten.

Onlangs kwam Wileyfox met een opmerkelijke actie. Het bood sommige modellen van haar telefoons met korting aan, omdat deze waren voorzien van reclame door Add-X. Dit reclameplatform toont reclamebanners op het vergrendelingsscherm van het toestel. Alle andere schermen zijn normaal en reclamevrij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat een commercial je notificaties blokkeert, of dat bepaalde instellingen niet te bereiken zijn doordat een banner ze afschermt. Per maand verbruikt Add-X circa 20 MB aan data.

Faillissement

Wileyfox doet er dus alles aan om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor haar klanten. Helaas is dat niet voldoende om rendabel te zijn. Een oud-werknemer laat via het Amerikaanse forum Reddit weten dat het bedrijf ‘in administration’ verkeert, oftewel onder curatele staat. Dat is de laatste stap voordat een faillissement een feit is. Hij zegt dat hij om die reden zijn baan is kwijtgeraakt bij het bedrijf.

Robert de Hoo, Country Manager Benelux bij Wileyfox, bevestigt tegenover Tweakers.net dat er een herstructurering plaatsvindt bij het bedrijf. Tevens laat hij weten dat Wileyfox er alles aan doet om een doorstart mogelijk te maken. Wellicht gaat het dus op zoek naar een investeerder of een bedrijf at geïnteresseerd is in een overname. De komende weken volgen er meer details.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones