Windows Phone met power. Surface Phone met SD 830

Windows Phone met power. Surface Phone met SD 830

Microsoft geeft de smartphone wereld niet op en werkt aan de Surface Phone met Snapdragon 830. Het toestel verschijnt naar verwachting in de lente van 2017. NokiaPowerUser (NPU), een Windows Device forum dat de Windows-wereld nauwlettend in de gaten houd, heeft een exclusief nieuwtje. Zij hebben via bronnen vernomen dat Microsoft zijn nieuwe Lumia vlaggenschip aan het voorbereiden is om te lanceren in het begin van 2017. Misschien nog wel groter nieuws, de Surface zal volgens de bronnen worden aangedreven door de nog niet officieel aangekondigde Snapdragon 830.

Qualcomm Snapdragon 830 officieel gelekt dankzij Microsoft

Details over de Qualcomm Snapdragon 830 lekte halverwege deze maand uit. De Snapdragon 830, ook bekend onder de naam MSM8998, werd ‘officieel’ gelekt in een hardware specificatie pagina van Microsoft. Na het bekend worden van dit nieuws heeft Microsoft de informatie verwijderd. Je kunt dit zien als bevestiging van het gerucht of juist als een foutje. Gelukkig heeft NPU de screenshot nog. Het nieuws van NPU wordt wel bijgestaan door de recente meldingen van Intel. De chipfabrikant Intel trekt zich terug uit de smartphone wereld. Hierdoor wordt het alleen nog maar aannemelijker dat Microsoft zijn toevlucht zal nemen tot Qualcomm. De 830 gaat volgens ingewijde over acht rekenkernen beschikken, octa core. Het wordt een krachtige processor en ondersteunt tot 8 GB RAM-geheugen.

Microsoft’s Continuum troef

Nooit meer je laptop mee. Dat is natuurlijk een zakelijke droom. Een droom die Microsoft wil verwezenlijken met Continuum. Het huidige vlaggenschip de Lumia 950 heeft deze feature ook al geïnstalleerd. In de praktijk is de nieuwe manier van werken nog niet helemaal klaar. Volgens gebruikers zijn niet alle apps beschikbaar voor Continuum. Continuum maakt het mogelijk dat jij jouw smartphone kan gebruiken als werkplek. Je koppelt je Windows phone aan een display dok en je kunt aan het werk gaan. Enkele praktische nadelen zijn natuurlijk de batterij duur en alle afleiding van meldingen op je smartphone. Met de nieuwe en krachtige Qualcomm processor  en het verder uitwerken van Continuum, heeft de Microsoft Surface Phone potentie om een zeer populair toestel te worden voor de zakelijke markt.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones