14 januari 2014 door in Huawei.

HuaweiWaarschijnlijk had je in 2012 nog niet eens van het merk Huawei gehoord. Afgelopen jaar kon je er in elk geval niet omheen. De Chinese fabrikant Huawei is niet alleen enorm in naamsbekendheid gestegen, maar ook in winst en omzet. Dit was mede te danken de populariteit van de Huawei Ascend P6 en de Huawei Ascend Mate.

Omzet Huawei stijgt explosief in 2013

Afgelopen woensdag heeft Huawei de cijfers gepubliceerd van het jaar 2013. Hieruit blijkt dat hun omzet is gestegen naar ongeveer 29 miljard euro. De winst is met ruim 40 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

Wie in 2012 nog nooit van het mark Huawei had gehoord hoeft zich niet te schamen. Het merk is in Nederland nog niet zo lang bekend. In China is Huawei al geruime tijd één van de bekendste merken op het gebied van telecom en IT producten. Naast smartphones fabriceert Huawei o.a. ook routers en modems.

Het afgelopen jaar heeft Huawei behoorlijk hard langs de weg getimmerd bij landen waar ze nog niet bekend waren. Zo is Nederland ook aan de beurt gekomen en hebben ze hier vele smartphones op de markt gebracht. De komst van de Huawei Ascend P6 zorgde voor de grootste naamsbekendheid. Dit toestel was een lange tijd de populairste smartphone in Nederland.

Wat kunnen we nog verwachten van Huawei?

Huawei is natuurlijk nog lang niet tevreden. Op dit moment staan ze met name bekend om hun prijs. Deze is behoorlijk laag als je dit vergelijkt met smartphones van Samsung of Apple. Huawei wilt echter niet bekend staan als prijsvechter of merk dat altijd goedkope producten op de markt brengt. Juist de kwaliteit en designs van Huawei moet de doorslag geven om een toestel van dit merk te kopen.

Dit jaar zullen er nog vele nieuwe smartphones van Huawei worden aangekondigd. Wij zijn vooral benieuwd naar de P-serie. Dit is de high end serie van Huawei waar de meeste aandacht op het design zal worden gelegd. De opvolger van de Huawei Ascend P6 zal niet lang meer op zich laten wachten.

Wil je meer nieuws over Huawei lezen? Klik dan hier.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones