29 november 2014 door in LG.

LGLG heeft een nieuwe CEO aangesteld bij de mobiele tak. Voormalig topman Park Jong-Seok treed volgens de website CNET terug vanwege gezondheidsproblemen en geeft het stokje door aan de nieuwe CEO, Juno Cho. Cho treedt per 1 december aan als nieuwe topman. Seok verdwijnt niet helemaal bij LG en zal als hoofdadviseur technologie aan de slag gaan.

Dat meldt LG in een persbericht. Waar vervanging van topmannen vaak voortkomt uit slechte verkoopresultaten, is dat bij LG in zijn geheel niet het geval. Het zijn juist geweldige maanden geweest voor de Zuid-Koreaanse smartphonemaker. LG wist in het afgelopen kwartaal een recordaantal smartphones te verkopen. Zo steeg het aantal verkochte smartphones van LG naar een nog niet eerder behaald recordaantal van 16,8 miljoen. Een jaar eerder was dat in de periode van begin juli tot eind september nog een aantal van 12 miljoen smartphones.

Tegenvallende resultaten

Het is echter niet alleen maar rozen, geuren maneschijn bij LG. De mobiele divisie mag het dan geweldig doen, de afdelingen van LG die huishoudelijke apparaten en airconditioners produceren, maakten beiden minder winst dan vorig jaar, zij het marginaal. Dientengevolge kondigde LG daarom eerder al aan dat deze twee takken fuseren tot één afdeling die onder de naam ‘LG Home Appliance & Air Solution’ zal opereren.

Daarnaast zag LG ook de tv- en monitortak met een daling van 3 procent een lagere omzet behalen. De vraag naar lcd-tv’s is volgens het telecomconcern echter wel gestegen. Vanwege deze goede resultaten wordt Bong-Suk Kwon per 1 december aangesteld als nieuwe CEO van deze tak.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones