20 augustus 2015 door in HTC.

Er zijn renders opgedoken van HTC’s nieuwe vlaggenschip. Of dit de opvolger van de HTC One M9 is, is niet duidelijk. Het toestel draait waarschijnlijk Qualcomm’s nieuwe high-end Snapdragon 820-processor met 4 gigabyte werkgeheugen. Waarschijnlijk wordt het toestel in oktober gepresenteerd.

htc o2/one m10Over de naam en positie van het toestel: er gaan verschillende geluiden op. De een zegt dat HTC af wil van de One M-naam, de ander beweert weer dat dit een losstaande lijn wordt. Dat zullen we nog zien.

De geruchten

In tegenstelling tot de HTC One M9 spotten we een zeer dunne schermrand. Het scherm zou 6 inch groot zijn en over een HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels beschikken. Voor onder de motorkap wordt gesproken van de nieuwe 64-bits Snapdragon 820-processor en we verwachten ook niet anders. Deze zou 4 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking krijgen.

Desondanks moeten we niet vergeten dat de oververhittingsproblemen van de Qualcomm’s voorgaande high-end Snapdragon 810-processor ook de HTC One M9 ongetwijfeld klanten zal hebben gekost. Er zou een 64- en 128 GB-variant verschijnen. Wat betreft camera’s wordt gesproken een 20,7 megapixelcamera tegenover een 5-inch camera op de voorkant. De batterij zou een capaciteit hebben van 3,500 mAh. 

htc o2/htc m10

Daarnaast zou het toestel waterdicht uitgebracht worden. Ook zou er volgend jaar een 5-inch variant uitgebracht worden van de HTC O2. Voor nu focussen we ons op oktober, aangezien HTC eerder dit jaar beloofde dat er in oktober een nieuw vlaggenschip uitgebracht zou worden.

Voor HTC een strategische stap, want HTC’s cijfers zijn niet bepaald rooskleurig op dit moment. Zal de HTC O2 het zinkende HTC-schip doen redden?

De renders zijn afkomstig van Mobile-dad.com.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones