‘Xiaomi bereidt zich voor op lancering Xiaomi Mi Note 2’

Xiaomi

Lin Bin, de CEO van Xiaomi, meldde afgelopen weekend dat we volgende maand een nieuw high-end toestel tegemoet kunnen zien. Een naam wilde hij niet noemen, maar over het algemeen wordt aangenomen dat de topman hier doelt op de Xiaomi Mi Note 2.

Xiaomi zit niet bepaald stil. De Chinese smartphoneproducent heeft dit jaar al diverse nieuwe smartphones en phablets gelanceerd. Denk onder meer aan de Xiaomi Mi 5, Xiaomi Mi Max en Xiaomi Redmi 3s. Maar de smartphonemaker heeft nog meer voor ons in petto, zo laat Lin Bin ons weten. Diverse media hebben een uitspraak van hem opgepikt waarin hij zegt dat we volgende maand het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf mogen verwachten. Weliswaar noemt hij nadrukkelijk geen naam, maar het gaat hoogstwaarschijnlijk om de Xiaomi Mi Note 2.

De Mi Note 2 is de opvolger van de Xiaomi Mi Note, een vlaggenschip dat inmiddels al anderhalf jaar in China in de winkels ligt. Het toestel heeft onder meer een 5.7 inch IPS LCD-scherm met Full HD-resolutie, Qualcomm Snapdragon 801 CPU, 3GB RAM, 13 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie (OIS) en autofocus en 3.000 mAh batterij met ondersteuning voor Quick Charge 2.0. Zijn opvolger zou op ieder vlak krachtiger en sterker zijn.

Xiaomi Mi Note

Specificaties Xiaomi Mi Note 2

Over de Xiaomi Mi Note 2 gaan al een tijdje geruchten de ronde. Uiteraard is er nog niets officieel bevestigd, maar als de verhalen kloppen kunnen we een geweldige en waardige opvolger verwachten. De Xiaomi Mi Note 2 heeft naar verluidt een 5.7 inch IPS LCD-scherm met een ongekend hoge resolutie en pixeldichtheid van respectievelijk 2160 bij 3840 pixels (Ultra HD) en 773 ppi. Onder de motorkap zou de Chinese smartphonemaker een Qualcomm Snapdragon 821 plaatsen in combinatie met Adreno 530 GPU, 6GB RAM en maximaal 128GB intern geheugen. Net als zijn voorganger is hij niet voorzien van een slot voor geheugenuitbreiding.

De primaire camera wordt gevormd door een 16 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie (OIS), Phase Detection Autofocus (PDAF) en dual-tone flash. Er gaan echter ook geruchten de ronde dat we achterop een dubbele camera mogen verwachten, een feature die we onder meer bij de Huawei P9 en LG G5 terugzien. Voorop is volgens de geruchten een 4 megapixelcamera geplaatst. Verder zou de Xiaomi Mi Note 2 beschikken over dual-band WiFi, Bluetooth v4.2 (LE), GPS, USB Type-C, 3.600 mAh batterij met ondersteuning voor Quick Charge 3.0 en Android 6.0 (Marshmallow).

Nogmaals, het zijn allemaal geruchten en wellicht dat we op sommige punten nog wat aanpassingen zien. Mocht Xiaomi de Mi Note 2 in juli uit de doeken doen, dan zullen we jullie daarvan uiteraard op de hoogte stellen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones