Xiaomi breekt eigen omzetrecord tijdens Singles Day

Xiaomi breekt eigen omzetrecord tijdens Singles Day

Xiaomi heeft het weer geflikt. Voor de vijfde keer op rij is de Chinese fabrikant van onder meer telefoons erin geslaagd om de meeste producten te verkopen tijdens ‘Singles Day’. Dit evenement waarbij hoge kortingen worden vergeven wordt gevierd op 11 november en waait over vanuit China. Onder meer Bol.com hield dit jaar een soortgelijk evenement.

Xiaomi maakt de prestatie bekend op diens eigen blog.

Het van oorsprong Chinese Xiaomi beleeft gouden tijden. Niet lang nadat bekend werd dat het bedrijf de grootste fabrikant van India is kunnen we daar vandaag een nieuw heuglijk feit aan toevoegen. Afgelopen 11 november, tijdens de viering van het jaarlijkse fenomeen ‘Singles Day’, heeft het bedrijf een recordomzet weten te behalen. Men heeft de meeste omzet van alle deelnemende bedrijven geboekt en verbreekt zodoende zijn eigen record daterend uit 2014. Binnen 24 uur wist men maar liefst een omzet van 2.46 miljard Chinese Yuans binnen te halen. Omgerekend is dit ruim 315 miljoen euro. Het oude record uit 2014 stond op een omzet van ruim 180 miljoen euro. Dit bedrag wist men dit jaar na 11 uur al te behalen: een waanzinnige prestatie.

Niet alleen telefoons verkocht

We dienen hierbij wel op te merken dat deze omzet niet enkel afkomstig is uit telefoons. Xiaomi zelf doet geen uitspraken over de verdeling van de omzet maar wij vermoeden dat tv’s, diverse gadgets en bijvoorbeeld telefoonaccessoires absoluut hun steentje hebben bijgedragen. Sinds kort maakt het bedrijf bijvoorbeeld ook high-end laptops. Deze tikken qua omzet natuurlijk flink aan. Een andere mogelijke reden voor het sterk verbeterde resultaat, is wellicht een veranderde bedrijfsstrategie. Waar Xiaomi voorheen vooral goedkope telefoons op de markt bracht, behoren high-end telefoons tegenwoordig steeds vaker tot het assortiment. Je kunt hierbij denken aan de Xiaomi Mi 6. Dit toestel is nog steeds scherp geprijsd, maar absoluut geen instaptelefoon.

Over de Xiaomi Mi 6

De Xiaomi Mi 6 wordt gekenmerkt door een strak en zakelijk vormgegeven behuizing met glimmende afwerking aan de achterzijde. De voorzijde wordt gedomineerd door een relatief compact 5.15″ beeldscherm met Full-HD resolutie. Net onder dit scherm is plaats gemaakt voor een vingerafdrukscanner waarmee je het toestel gemakkelijk kunt ontgrendelen. In dagelijks gebruik reageert het toestel razendsnel op aanrakingen en acties. Dit komt door de snelle Snapdragon 835 processor die het toestel aanstuurt: momenteel de snelste chipset uit het assortiment van Qualcomm. Ook qua fotokwaliteit biedt de Xiaomi Mi 6 absoluut waar voor zijn geld. Aan de achterzijde beschik je immers over maar liefst twee camera’s waardoor je gave scherptediepte-effecten kunt creeeren.

De Xiaomi Mi 6 heeft een adviesprijs van 450 euro: een meer dan redelijk bedrag gelet op wat je krijgt.

 

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones